Číslo: 37
14.09.1999
Článků: 97

Titulní
Zprávy
Uherský
Kultura
Tribuna
Souvislosti
Humor
Internet
Multimedia
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1999
Rok 2000


VELKOMORAVSKÝ KURÝR

Kultura

Den otevřených dveří přilákal zájemce
Láska na několik
Regionální knihovna
KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ
Chodbami "hudebky" zní chrámová hudba
Petici již podepsalo více než tisíc občanů Brodska
Jablkoň - to je hudba, kterou hrajeme, říká Michal Němec
KLÁRA BYLA ZASE V KINĚ
Václav Koubek na Míru
Performance v Den devítek se nevydařila
V Galerii se budou vystavovat bonsaje
VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI
Hodaři zvou
Poněkud rozpačité vaření trnek
HUDBA Z REGIONU - AMALGAM




Den otevřených dveří přilákal zájemce

Součástí Dne otevřených památek byl i nedělní dopolední koncert cimbálové muziky Jakub na Masarykově náměstí. - Foto: bsm
UHERSKÝ BROD (bsm) Krásné letní počasí letos přispělo k velkému zájmu o brodské památky, které byly v rámci Dne otevřených dveří památek zdarma přístupné všem návštěvníkům.
Kromě prostor Muzea J. A. Komenského a Galerie Panský dům si mohli zájemci prohlédnout také kapli a židovský hřbitov, interiér a věž zrekonstruovaného kostela Mistra Jana Husa a farní chrám Neposkvrněného početí Panny Marie, z jehož věže mohli obhlédnout celé město i okolí.
Velký zájem projevili Broďané i návštěvníci města i prostory radnice. Zpřístupněny byly letos sklepní prostory, zasedací místnost, studna a atrium.
Letos přišel na radnici rekordní počet návštěvníků. Okolo sedmi set padesáti občanů projevilo zájem o prohlídku části radnice. "Škoda, že v těch krásných sklepních prostorách není zřízen vinný sklep," litovali mnozí návštěvníci.






Láska na několik
UHERSKÝ BROD (bsm) - Podzimní divadelní sezónu zahájí uherskobrodský Dům kultury představením "Francouzka a láska" v podání pražských herců tento čtvrtek.
Představení je složené ze tří aktovek George Courtelina (1858 - 1929), jejichž společným jmenovatelem je láska. "Jak se zachová vůči svému soku žárlivý manžel?", "Co s milencem ve skříni, když do bytu se právě přiřítil ten druhý?", "Jaké hnízdečko lásky opatrují manželé Trávníčkovi" - to jsou názvy jednotlivých aktovek, které zahrají, zazpívají a zatančí herci s živým hudebním doprovodem.
Hrají: Jana Švandová (Martina Menšíková), Renáta Doleželová, Jiří Klem, Daniel Rous (Ivan Vyskočil) a Rudolf Kubík.
Hudba: Jiří Šlupka Svěrák.
Režie: Jiří Seydler.






Regionální knihovna
Bílé Karpaty - turistický průvodce
Letošní turistická sezóna ještě zdaleka neskončila. Proto může přijít čtenářům vhod turistický průvodce Bílými Karpaty, jehož autory jsou Vít Hrdoušek, J. W. Jongepier, František Mikula a Blanka Rašticová.
Knížka seznamuje čtenáře nejen s množstvím turistických tras, ale i s geografií, lidovou kulturou a historií regionu. Dvousetšedesátistránková publikace není jenom sezónním čtením, ale systematicky zpracovaná knížka bude vyhovovat určitě i náročnějším čtenářům turistům.
Nejdůležitější součástí publikace je devadesát schematických mapek se základními údaji o turistických trasách. Závěr knížky je doplněn regionálním místopisem vhodným jak pro turisty, tak pro ty, kteří chtějí vědět i něco navíc. Cena publikace je 149 Kč.
LIBOR VELAN






KDO SI HRAJE, NEZLOBÍ
Nabídka zájmových kroužků Ekocentra Chrpa při DDM Uh. Brod
Chovatelský kroužek - akvaristika, teraristika - pro kluky i holky od 3. třídy
Kytara - pro začátečníky i pokročilé
Sportovky - tradiční i netradiční hry venku i v tělocvičně - pro kluky a holky od 3. třídy
DAF - dílna amatérské fotografie - pro začátečníky i pokročilé Šachový kroužek - královská hra pro začátečníky i pokročilé (hra i na počítačích)
Orchis - přírodovědný kroužek pro středoškoláky - poznávání a ochrana přírody Bílých Karpat
Alternativní výtvarka - malování, kreslení a další výtvarné techniky, práce s přírodním materiálem - pro děti od 2. třídy
Broučci - přírodovědný kroužek - pozorování a hry v přírodě, výlety za dobrodružstvím - pro kluky a holky od 2. třídy
Klub "ČAJ" - alternativní aktivity pro mládež a dospělé - setkání při čaji, besedy, výtvarka, psychohry
Skaláci starší - indiánská tematika, tábornické dovednosti - pro kluky i holky od 12 do 16 let
Skaláci mladší - dtto - pro kluky i holky od 3. třídy
Hříbata - tábornické dovednosti, hry a dobrodružné výpravy - pro děti 1. a 2. třídy
Rosenka - pohádečky pro drobečky - pro předškoláky
Rybářský kroužek - základy rybářství a rybaření - pro děti od 3. třídy
Alkor - ochrana životního prostředí - hry a dobrodružné výpravy - pro děti od 3. třídy
Dráčata - tábornický oddíl - tábornické dovednosti, výlety do přírody - pro děvčata od 5. třídy
Kouzelník počítač - základy práce s počítačem, seznámení s Windows 95, výukové programy zeměpisu, přírodovědy, angličtiny, počítačové hry - pro kluky a holky od 3. třídy
Jóga pro děti - relaxační a zdravotní cvičení - pro děti od 1. do 5. třídy.
V průběhu září probíhá nábor a zápis do zájmových kroužků, využijte toho a vyzvedněte si přihlášky v Ekocentru Chrpa na Máji. Další informace na tel. 0633/638041.






Chodbami "hudebky" zní chrámová hudba
UHERSKÝBROD (bsm) - Základní umělecká škola v Uherském Brodě zahájila školní rok obohacena o nový hudební nástroj. Před koncem prázdnin zakoupila za 219 tisíc korun italské varhany značky Viscount. "Na tyto varhany jsme našetřili v průběhu zhruba pěti let," říká ředitelka školy Hana Mahdalová. "Chceme tímto způsobem rozšířit nabídku. Víme o zájmu dětí z okolí, které by chtěly hrát v kostelích, pro jejich průpravu je tento nástroj vhodný.
Zatím máme 3 žáky, ale rádi bychom počet dětí rozšířili," uvádí Mahdalová. Nástroj bude využíván také při školních koncertech. "Veřejnost bude mít možnost se s tímto nástrojem brzy seznámit na tradičních koncertech Kruhu přátel hudby," říká Mahdalová.
Také učitel hry na varhany Jaroslav Šmilauer si pochvaluje zvuk nového nástroje. "Jejich zvuk závisí na tom, odkud pochází. Z varhan v kostele se sejme digitální nahrávkou zvuk a pomocí počítače se přenese do paměti tohoto nástroje, který má potom přesně stejný zvuk. Nástroj má 36 základních nastavitelných kombinací," vysvětluje funkci varhan Šmilauer.
Základní umělecká škola má ve městě i v okolí dobré renomé. V letošním školním roce bude navštěvovat 4 obory na 850 žáků, a to jak v Uh. Brodě, tak v detašovaných třídách v Prakšicích, Bánově, Nivnici, ve Strání a nově i v Korytné. "Letos nabízíme navíc kromě hry na varhany také hru na violu a zaměříme se více na soubory. Děti budou v rámci výuky navštěvovat přípravku komorního souboru, ty nejlepší pak přejdou do stálého komorního souboru, který vede Hana Červenková," uvádí ředitelka školy. Další chloubou "zušky" je nové osvětlení baletního sálu, kam byla také instalována speciální podlahovina baletizol. "Výměnu osvětlení, které bylo v havarijním stavu, uhradilo město jako majitel budovy, na podlahovinu si škola našetřila," říká na závěr Hana Mahdalová.






Petici již podepsalo více než tisíc občanů Brodska
UH. BROD (bsm) - Petici "Rockový klub ano, ne však v kině Máj", o které Velkomoravský kurýr informoval 31. 8., podepsalo již více než 1100 obyvatel Uh. Brodu a jeho okolí, např. z Veletin, Nezdenic, Bánova, Šumic, Suché Lozi, Korytné, Komni a dalších obcí.
"Domnívám se, že podpisová akce na podporu plnohodnotného kina v našem regionu nemá na Uherskobrodsku v poslední době obdoby," říká jeden z iniciátorů petice student Karel Gregor. Podle něj neměl nikdo z iniciátorů petice nejmenší tušení, s jakým ohlasem se tato akce setká. "Je zvláštní, že město, jako je Uherský Brod , nemá snahu, aby tady byl a fungoval jak rockový klub, tak kino, kdy jedno nebude omezovat a narušovat přirozený provoz toho druhého. Každý uvažující člověk podvědomě cítí, že radnice chce zabít dvě mouchy jednou radou, to je ovšem jednání více než nezodpovědné," uvádí také Gregor a dodává: "Taky mne osobně mrzí jedna okolnost, a to nepochopení, s nímž se občas setkáváme. Je nám vyčítáno, že âbojujemeŠ proti rockovému klubu v Uherském Brodě, což je samozřejmě nesmysl. Snažíme se jen vystupovat proti hloupému a lacinému nápadu."
Organizátoři petice chtějí se svými připomínkami vystoupit na zářijovém zasedání městského zastupitelstva.






Jablkoň - to je hudba, kterou hrajeme, říká Michal Němec
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Svátkem pro hudební fajnšmekry byl páteční koncert skupiny Jablkoň v klubu Mír. Parta výborných muzikantů pod vedením Michala Němce opět prokázala, že dobrá hudba stále žije a dá se hrát v nejrůznějších stylech a na nejrůznější nástroje. Po koncertu, v němž zazněly jak nové, tak i starší skladby, nám frontman Jablkoně Michal Němec poskytl rozhovor.

Co vlastně znamená váš název - Jablkoň?

Jablkoň, to jsme my, je to právě ta hudba, kterou hrajeme. Je to krásně staré české slovo. Existuje tady už od té doby, co vznikla čeština, jen o něm nikdo nevěděl. Je nejméně tisíc let staré, akorát my jsme jej poprvé uchopili a použili.

Mnohé vaše skladby nemají text. Je to záměr, nebo jste prostě vhodný text nenašli?

Pro některé písničky prostě text není, protože se jedná o instrumentálky a hlas v nich používáme jen jako další nástroj. Pokud má mít písnička děj, text používáme.

Používáte velmi mnoho odlišných stylů. Odkud čerpáte inspiraci?

Prostě to tak vznikne. Já si myslím, že je to tak správné. Snažíme se, aby naše věci byly pestré a hlavně abychom se neopakovali. Rozhodně se nedostaneme do pozice kapely, která hraje jen svůj styl a neví, jestli když přijde s něčím novým, to už někdy nehrála.

Je o vás známo, že hodně hrajete v zahraničí. Můžete nějak srovnat publikum tady a tam?

Hrajeme především po Evropě - Holandsko, Německo, Francie, ale byli jsme například i v Kanadě. Publikum je dobré všude. V každé zemi se občas stane, že je publikum trochu vlažnější, ale v té samé zemi je jindy naprosto skvělé. U nás byl hned po revoluci problém, že jsme lidem připadali divní a dost obtížně nás vnímali. V cizině to naopak byl klad. Naštěstí se ale situace v poslední době u nás změnila a lidé nás začali brát stejně jako na Západě.

Jak přijímáte kritiky, které vás ve velké většině chválí?

To víte, že pochvalné kritiky nás velmi těší.

Chystáte v nejbližší době nové album?

Chystáme desku, která se bude jmenovat Bláznivá, stejně jako poslední píseň, kterou jsme tady hráli. Tentokrát to bude vyloženě folkové album a mělo by vyjít na podzim nebo na jaře. Navíc chystáme další desku s Janem Svěceným, na které bude opět vážná hudba.

Děkuji za rozhovor, MICHAL NOWAK







KLÁRA BYLA ZASE V KINĚ
Jeden rok
Téměř celý rok shromažďoval herec a režisér Břetislav Rychlík materiály pro svůj nový dokumentární film Jeden rok, zachycující výpovědi sedmi lidí, kteří představují jedny z posledních svědků celého století.
Spolu s nevelkým štábem objevil v malých podhorských vesničkách Bílých Karpat zapomenutý svět, jenž je svou jednoduchostí, samozřejmostí a čistotou posledním varujícím výkřikem, neposkvrněnou pannou v hodinovém hotelu světa.
Břetislav Rychlík tvoří dokumentární filmy od počátku devadesátých let, ale většina z nich je samozřejmě určena pro televizní vysílání. I když bylo jasné, že Jeden rok nevytvoří žádné rekordy v návštěvnosti, ale díky České televizi, Nadaci Film a sociologie a různým grantům se jej podařilo dostat také do distribuce kin. Je už jenom na divácích, zda budou chtít vyslyšet poselství moudrých a pochopit tajemství života, jenž se odráží v neuvěřitelné vnitřní síle a neustálé aktivitě. Snímek se nesnažil hledat v jejich životech žádné senzace. Snad proto vzbuzuje namísto soucitu nad ohroženými druhy zcela zasloužený obdiv. Konfrontace jejich duchovního bohatství a odcizenosti lidí v dnešním přetechnizovaném světě je jedna z typických variant na téma člověk na konci 20. století.
Je samozřejmé, že film nemůže zastavit hektický vývoj s cílem v dokonalosti, snaží se tedy alespoň ukázat, že štěstí nijak nesouvisí s materiálními doplňky našich životů.
KLÁRA DOBIÁŠOVÁ






Václav Koubek na Míru
UHERSKÉ HRADIŠTĚ (red) - Známý písničkář, herec a režisér Václav Koubek vystoupí společně se svým "orchestrem" ve čtvrtek v klubu Mír. Hudba a texty tohoto všestranného umělce jsou poněkud nevšední, skladby bývají často inspirovány etnickou hudbou a mnohé texty by mohly být vydávány jako básně.
Václav Koubek vydal letos společně s několika mimořádnými muzikanty, jako jsou například František Černý, Karel Holas a Martin Rychta, album s názvem ...lítám... . Jsou zde cítit různé nálady, nostalgii po starém světě najdete v písních Milujme, Ráno nebo Kočky. Naopak téměř šantánový popěvek se objevuje v Mráčku. Koubek ve svých písních, jako třeba v Hippie, projevuje i hořkou sebeironii a nevyhýbá se ani "legráckám" ve stylu Mužika, v němž figuruje skřet Kaziprd kazící umělcovo vystoupení.
Pokud se rozhodnete ve čtvrtek přijít na Mír, bude vás čekat také vystoupení akordeonového dua Double Accordion.






Performance v Den devítek se nevydařila
UH. HRADIŠTĚ (mnw) Druhá část výstavy Člověk na konci století, tisíciletí... byla ve čtvrtek, v Den devítek, zahájena v klubu Mír Performancí Václava Miroslava.
Přesně v devět hodin a devět minut začalo v sále Míru "umělecké" představení. Nelze přesně určit, zda bylo několikeré zdržení při začátku plánováno nebo se jen nemohli aktéři dohodnout, co se bude dít dříve.
Scéna byla sice zajímavě připravena, ale její autoři udělali chybu v tom, že přímo do očí diváků svítily dva ultrafialové reflektory. Když navíc při první scéně doprovázené příliš hlasitými podivnými zvuky začal do očí svítit ještě jeden silný reflektor, začali diváci odcházet. Ke konci již v sále nezbyl téměř nikdo.






V Galerii se budou vystavovat bonsaje
UH. HRADIŠTĚ (mnw) - Největší výstavu bonsají posledních let v České republice bude tento víkend hostit Galerie Slováckého muzea. Návštěvníci zde budou moci zhlédnout téměř tři stovky bonsají, které se dělí do tří skupin, na stromy nalezené a vykopané ve volné přírodě, druhou skupinou jsou bonsaje pěstované ze semen a řízků a třetí skupinu tvoří stromy nakoupené v zemích s dlouholetou bonsajovou tradicí a odpěstované v našich podmínkách.
Výstavu zahájí v pátek v 15 hodin Věra Hrdličková, která patří mezi přední odborníky v naší republice. Svou účast na zahájení této výstavy předběžně přislíbil také čínský velvyslanec v České republice.
Program akce je bohatý, návštěvníci se mohou zúčastnit také workshopu, různých přednášek a diskusí nad exponáty. V neděli proběhne v galerii soutěž Talent roku, pořádaná Českou bonsajovou asociací.
Mezinárodní výstava Bonsaj 99 potrvá po celý víkend a pro žáky a studenty škol je expozice domácích pěstitelů prodloužena až do úterý. Pokud máte rádi čínskou kulturu pěstování miniatur stromů, rozhodně se o víkendu na Bonsaj 99 do Galerie Slováckého muzea vypravte.






VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI
Zpěvačka Kateřina Nováková
V Praze žijícím malířem Pavlem Vavrysem jsme nedávno započali cyklus povídání o osobnostech, které se narodily v Uherském Hradišti. Dnes zde však již víceméně nežijí a čest svému městu dělají jinde.
Přinášíme vám rozhovor s dívkou, která rovněž působí v hlavním městě, avšak v jiné profesi. Osudem Kateřiny Novákové (21) se totiž stal zpěv.

Kateřino, jak je to dlouho, co jsi z rodného města přesídlila do Prahy?

"Do Prahy jsem z Hradiště odešla v patnácti letech studovat Pražskou státní konzervatoř, obor zpěv. V té době by mě ani nenapadlo, že bych někdy mohla hrát v muzikálu. Když jsem však ve škole uviděla pozvánku na konkurz do Drákuly, zkusila jsem to, a ono to vyšlo. Přiznám se, že mě k tomu tehdy trochu přiměla i moje profesorka Lída Nopová, za což jsem jí dodnes moc vděčná."

V kolika muzikálech jsi tedy hrála?

"Tím prvním muzikálem byl již zmiňovaný Drákula, kde jsem měla malou nevýznamnou roličku v tzv. "company sboru". Pak přišly Vlasy. Na tu dobu velmi ráda vzpomínám. Alternovala jsem hlavní ženskou roli - Sheilu a ještě čtyři další."

Čemu se, Katko, věnuješ v současné době?

"Účinkuju v muzikálu Evita, kde zpívám roli Perónovy milenky Mistress, kterou Evita vyhodí přímo z jeho bytu. Muzikál se hraje v pražském divadle Spirála jeden rok a režíroval jej Petr Novotný."

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

"Především bych ráda dostudovala školu. Muzikály mě moc baví a ráda bych v nich pokračovala. Chtěla bych rovněž zkusit nějaké své sólové písničky, láká mě i činohra."

Nestýská se ti po Moravě a po tvém rodném městě?

"Samozřejmě, že stýská. Dříve to však bylo horší, hlavně ta první léta v Praze. Dnes, po šesti letech, jsem si už zvykla. Domů moc často jezdit nemohu, protože v divadle hrajeme i o víkendech. Na Moravu zavítám tak třikrát do roka."

Můžeš nám prozradit své životní sny?

"Těch je trochu víc. Hlavním snem je dělat v životě to, co mě baví, a to, co umím nejlíp.To je pro mě, po rodině a zdraví, asi to nejdůležitější."

Máš nějaké vzory?

"Snažím se žádným vzorům nepodléhat. Dříve jsem hodně napodobovala Whitney Houston či Mariah Carrey, ale pak jsem zjistila, že to není ta správná cesta."

Určitě jsi osobně poznala několik populárních osobností. Odradila tě některá z nich po bližším setkání?

"Pár známých lidí samozřejmě znám, že by mě někdo přímo odradil, tak to ne. Naopak většinu z nich dost obdivuji."

Je někdo, komu bys za své dosavadní úspěchy ráda poděkovala?

"Určitě mnoha lidem, rozhodně však svým rodičům, kteří mě vždycky moc a moc podporovali. Doufám, že jim to jednou budu moci splatit."

Co bys vzkázala čtenářům našeho týdeníku?

"Ať jsou všichni, pokud to jen jde, co nejvíce veselí, šťastní a hlavně zdraví. Ať neztrácejí optimismus, i když to mnohdy není lehké."

Děkuji za rozhovor, ZUZANA HÁJKOVÁ







Hodaři zvou
NEDAKONICE (red) - Beseda u cimbálu nazvaná "Eště byly štyry týdně do hodů" se uskuteční v sobotu 18. září od 20 hod. v nedakonickém kulturním domě. K tanci, poslechu i společnému zpívání bude hrát cimbálová muzika Viola. V programu se dále představí Slovácký kroužek Kosárek a Mužský pěvecký sbor Nedakonice s tanečně - pěveckým číslem "O lásce a manželství" a "Ej nedakoňská chasa" a s číslem scénickým "Nedakonští chlapci, kde vy máte stárka". Všichni příznivci folklóru jsou srdečně zváni.






Poněkud rozpačité vaření trnek
BŘESTEK (zuh) - Podzim patří po vínu i slaďoučkým švestkám. Dělá se z nich nejen oblíbená slivovice, ale i spousta jiných, normálnímu smrtelníkovi dnes již zcela neznámých dobrot. A právě na ty chtěli nalákat pořadatelé druhého ročníku Vaření trnek, který se uskutečnil v sobotu v břestecké sportovní hale. Pozvánka vypadala slibně... Večer s lidovou i country hudbou, písničkami a tancem, s občasným pohlazením kotulky...
Výsledkem byla poněkud rozpačitá akce, kdy ještě kolem desáté hodiny zel sál prázdnotou. Příjemný nebyl ani pohled na country kapelu Telegraf. Muzikanti sice asi hodinu ladili, jejich produkce však byla poněkud sporadická. Lze právem poznamenat, že názor "nejsou lidi, tak nehrajem" asi v tuto chvíli nebyl zcela na místě.
Možná, že pořádající Klub komunální kultury působící v Břestku trošku podcenil situaci, když vsadil na své stálé příznivce. K malé návštěvnosti dále snad přispěly i další dvě akce, které se konaly jen několik kilometrů opodál. Možná, že tak trochu do sebe zahleděný Klub komunální kultury by mohl nalomit tu bariéru nedůvěry mezi ním a médii. Jejich podpora by třeba (byť jen malou měrou) příště celé akci jen a jen prospěla.






HUDBA Z REGIONU - AMALGAM
"Nevyhýbáme se rockovým či jazzovým vlivům"
Málokdo zřejmě ví, že country - bluegrassový Amalgam působí na regionální hudební scéně bezmála pětadvacet let. "Amalgam jako kapela s tímto názvem vznikl v roce 1985, ale skupina sdružená kolem banjisty Jirky Kubíka funguje (a v podstatě bez přestání hraje) již od roku 1974," poznamenal na úvod jeden ze členů skupiny Karel Fikar. Kapelou prošla za tuto dobu spousta muzikantů. (Dnešním členům kapely se již počet bývalých členů zdál natolik významný, že roku 1995 uspořádali jejich sraz, který by se měl opakovat. Na otázku, proč právě Amalgam, členové odpovídají zcela prozaicky: "Protože nás mají všichni plné zuby."
Co se týče repertoáru, čerpá Amalgam z klasiky, nechybí však ani tvorba vlastní. "Hrajeme klasickou bluegrassovou a country muziku, nevyhýbáme se ale ani rockovým či jazzovým vlivům. Čemu se ale vyhýbáme, je sladce přihlouplý nashvillský sound," pokračuje v povídání Bronislav Černý. Úroveň svých nových písní si kapela "testuje" na zvukaři Ríšovi Mazáčovi, kterého si narozdíl do mnoha jiných kapel vydržuje. Ten jim prý vždy řekne, zda nová píseň byla dobrá, či výborná...
Amalgam hraje v klasickém složení - kytara, baskytara, banjo a mandolína. Kdysi měli i hráče na dobro, ten však jednoho dne kapelu bez rozloučení opustil a nikdo o něm již nikdy neslyšel. Koncertují většinou jednou do týdne, za jedno ze svých nejoblíbenějších míst považují kemp na Smraďavce. Znají je však i mimo okres. Hradišťskou country scénu totiž považují za poněkud "přeplácanou", a tak za svými posluchači vyjíždí třeba i do Slavkova u Brna, Bučovic či Bystřice pod Hostýnem.
Cédéčko nepřipravují: "Až všichni ucítíme, že tu je něco, co stojí za záznam, tak se to stane. Dneska je pro nás podstatnější hrát a hrát dobře," uvádí Jiří Černíček. Názory na posluchačskou odezvu se v kapele různí. Jedni ji považují za docela dobrou, jiní si myslí, že handicapem je širší veřejnosti poměrně neznámý repertoár. Jedno je však jisté, Amalgam se řadí k tomu nejkvalitnějšímu, na co lze v našem regionu narazit.
ZUZANA HÁJKOVÁ
Současné složení kapely Amalgam: Karel Fikar - baskytara, Jiří Černíček - kytara, Bronislav Černý - mandolína, Jiří Kubík - banjo.





Velkomoravský kurýr
Regionální týdeník okresu Uherské Hradiště
č. 37     ze dne   14.09.1999
Vaše připomínky a náměty posílejte na E-mail redakce: kuryr@hitech.cz


Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund

www.hradiste.cz