Číslo: 45
08.11.1999
Článků: 91

Titulní
Zprávy
Uherský
Kultura
Tribuna
Souvislosti
Humor
Internet
Multimedia
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1999
Rok 2000


VELKOMORAVSKÝ KURÝR

Sport

Kanoisté zahajují přípravu na další sezónu
Kdo nebyl v Uh. Brodě na hokeji, neuvěří
Stolní tenis v číslech
Třetí do mariáše!?
Jedenáct otázek pro:
Obě mužstva si zasloužila bod
Obavy hostů se bohužel nenaplnily
Dorostenecké šachové pětky
Dva body pro Kunovice
Na obzoru se rýsuje silný regionální fotbalový velkoklub
SPORTOVNÍ MAGAZÍN
Slovácká se loučila vítězstvím
Černá perla rychlým gólem rozhodla utkání
Stoprocentní zisk volejbalistů
V okresním derby vyhrál Hluk
Pokračovaly šachové soutěže družstev
Fotbalové tabulky
Synot v Poštorné potvrdil vedoucí příčku
Body vozí z venku
Kanonýr Malár do ligy mistrů?




Kanoisté zahajují přípravu na další sezónu
Po říjnové pauze zahajují kanoisté Ostrožské Nové Vsi přípravu na novou sezónu, jejímž vrcholem, kromě tradičních domácích šampionátů, maratónského MS, ME seniorů a juniorů, budou olympijské hry v australském Sydney. Asi největším oříškem bude vyjet si účast na již zmíněné olympiádě. K maratónskému mistrovství světa a k juniorské Evropě mají Novovesané blíže. "Největší naději na Sydney by mohl teoreticky mít kajakář Bohumil Kusák, jemuž bude příští rok dvacet let. Od září totiž trénuje s našimi nejlepšími kajakáři v USK Praha. Musel by se však propracovat do lodě, která vyhraje domácí nominaci. To zrovna dvakrát jednoduché nebude. Jedině, že by některý ze stávajících členů deblkajaku nebo čtyřkajaku výkonnostně hodně poklesl," říká Kusákův nedávný trenér Pjajčík a pokračuje: "Úplně bez šancí jistě nebude ani Zbyněk Ondračka, ale ten dává přednost maratónu. V případnou cestu k protinožcům asi příliš nevěří."
"Takovým nepsaným pravidlem v našem sportu je fakt, že o pozdějších výsledcích na vodě rozhoduje zimní příprava. Její objem a kvalita velkou měrou ovlivňují výkony kanoistů v sezóně. V mladších kategoriích to souvisí s pravidelností tréninku. Samozřejmě, že u nás není možné celoročně trénovat na vodě, proto v tomto období hraje nezaměnitelnou roli suchá příprava - rozvoj síly a vytrvalosti," zmiňuje se novoveský trenér.
Kanoistům ze Slovácka komplikují trénink stávající podmínky ovlivněné únorovým požárem části loděnice. V areálu chybí dostatečně prostorná posilovna s pádlovacím trenažérem. Šatny v mobilních buňkách skýtají hodně skromné podmínky pro převlékání v podzimních a zimních měsících. Velkým nepřítelem je i posun času, znemožňující kvalitní pádlování ve vodě po pracovních a školských povinnostech.
"Přípravu zahajujeme také v místní tělocvičně, dvakrát týdně. V sobotu ráno budeme plavávat v krytém bazénu v Uh. Hradišti," nastiňuje trénink mladších vodáků Luděk Ondračka, další z novoveských koučů. Někteří borci nezačínají od nuly, neboť v říjnu příliš neodpočívali. Například maratónec Zbyněk Ondračka, jenž se chystá na operaci bolavého kolena, či kajakář Vítězslav Kolář, který se vrátil z vojny v Dukle, nebo junior Pavel Kusák, studující a trénující v Praze.
Situaci kolem loděnice vysvětluje prezident oddílu Jindřich Ťok: "Spolu s obecnín úřadem se nám podařilo vyřešit otázku kolem pozemků. Nyní musíme čekat na vyjádření patřičných organizací, což ovlivní možnosti obdržet na výstavbu nové loděnice státní prostředky. Finanční situace je pro nás hodně složitá. Sehnat nějaké výraznější podporovatele oddílu se nám nedaří. Nepomáhají ani úspěchy," prohlásil smutně prezident Ťok.
Text: vp






Kdo nebyl v Uh. Brodě na hokeji, neuvěří
HC Uherský Brod - HC Bulldogs Brno 5:7 (1:1, 1:1, 3:5)
Branky domácích: 3., 51. a 56. Zavadil, 31. Kunorza, 44. Kostelecký. Rozhodčí: Charouz - Knap, Šiška. Sestava domácích: Vojtěch (55. Masař) - Hefka, Novotný, Uhříček, Surý, Polášek, Masař - Zavadil, Hasoň, Tkadlčík - Šrámek, Kunorza, Šolc - Kostelecký, Obadal, Pagáč. Od 41. Kašný za Šrámka. Trenér: Jiří Vančura.
Domácí hokejisté vletěli na svého soupeře jako vichřice a během prvních šedesáti sekund si vytvořili tři gólové šance. V tlaku pokračovali i nadále a ve 3. minutě se mohli radovat z vedení, když Zavadil dorazil střelu Tkadlčíka - 1:0. Od tohoto okamžiku ale naprosto přestali hrát, vyklidili led a dovolili dezorientovanému soupeři, který nevěděl, kam dřív skočit, vrátit se do zápasu. Své kvality musel několikrát ukázat skvělý Vojtěch, který až do 16. minuty, kdy jej nadvakrát překonal brněnský Sedlář, držel Brod nad vodou.
Druhou třetinu začali lépe hosté a ve 27. minutě se poprvé ujali vedení. Vojtěch sice famózně kryl samostatný nájezd jednoho z buldoků, na další dorážku už byl však krátký - 1:2. Po této brance domácí zabrali a zatlačili svého soupeře do hluboké defenzívy. Z velkého tlaku ovšem vytěžili pouze vyrovnání, když ve 31. minutě Tkadlčíkův průnik dotáhl do konce Kunorza - 2:2.
Zatímco v prvních dvou třetinách toho diváci příliš neviděli, v závěrečné dvacetiminutovce se začaly dít věci... Ve 44. minutě našel Masař na kruzích volného Kosteleckého a ten z jedné dostal Brod opět do vedení - 3:2. Z toho se ale fanoušci radovali jen krátce, neboť ve 49. minutě Brno znovu vyrovnalo. A aby toho nebylo málo, o necelou minutu později strhli hosté vedení na svou stranu - 3:4. To nevydržel brankář Vojtěch a odjel na střídačku. Po přímluvě spoluhráčů se ale za chvíli do brány vrátil - to už ale za opět vyrovnaného stavu, protože se mezitím trefil Zavadil a srovnal na 4:4.
O dalších několik desítek vteřin později dostáli buldoci svému jménu a napětkrát dotlačili puk za záda bezmocného Vojtěcha - 4:5. V 55. minutě hráli domácí přesilovku, nechali však ujet dva hráče hostí, kteří pošesté překonali bezmocného Vojtěcha. To už domácí opora nevydržela a definitivně přenechala místo v bráně Masařovi. Zavadil poté sice dovršil hattrick a snížil na rozdíl jediného gólu, ale jedenáct vteřin před koncem zpečetili hosté své překvapivé vítězství brankou do prázdné klece.
Michal Sladký






Stolní tenis v číslech
Okresní přebor III. třídy mužů - skupina A
1. kolo: Kunovice D - Slovácko 18:0, Vlčnov C - Ostr. Nová Ves B 0:18, Bílovice B - Polešovice 4:14.
2. kolo: Ostr. Nová Ves B - Bílovice B 15:3, Vlčnov C - Slovácko 17:1, Kostelany B - Kunovice D 9:9,
3. kolo:Vlčnov C - Slovácko 11:7, Bílovice B - Slovácko 4:14, Polešovice - Ostr. Nová Ves B 5:13.
4. kolo: Slovácko - Polešovice 0:18, Kostelany B - Bílovice B 10:8, Kunovice D - Vlčnov C 14: 4.

1. O. N. Ves B 	3 3 0 0  46:8   9
2. Kunovice D 	3 2 1 0  41:13  8
3. Vlčnov C 	4 2 0 2  32:40  8
4. Polešovice 	3 2 0 1  37:17  7
5. Kostelany B	3 1 1 1  26:28  6
6. Slovácko 	4 1 0 3  15:57  6
7. Bílovice B 	4 0 0 4  19:53  4
Okresní přebor III. třídy mužů - skupina B
1. kolo: Ostr. Nová Ves C - Drslavice-Veletiny C 10:8, Komňa - Nivnice B 11:7, Vlčnov D - Dol. Němčí D 0:18.
2. kolo: Ostr. Nová Ves C - Komňa 13:5, Drslavice-Veletiny C - Vlčnov D 17:1, Dol. Němčí E - Nivnice B 7:11.
3. kolo: Dol. Němčí E - Ostr. Nová Ves C 0:18, Nivnice B - Vlčnov D 15:3, Drslavice-Veletiny C - Komňa 13:5.
4. kolo: Ostr. Nová Ves C - Nivnice B 13:5, Drslavice-Veletiny C - Dol. Němčí E 15:3, Vlčnov D - Komňa A 4:14.

1. O. N. Ves C  4 0 0  54:18  12
2. Drsl.-Vel. C 3 0 1  53:19  10
3. Nivnice B  	2 0 2  38:34   8
4. Komňa  	2 0 2  35:37   8
5. D. Němčí E  	1 0 3  28:44   6
6. Vlčnov D  	0 0 4   8:64   4
Krajský přebor II. třídy mužů - skupina C:

1. Strážnice A  5 0 0  81:9   15
2. Hluk B  	4 0 1  55:35  13
3. Dubňany A  	3 2 0  55:35  13
4. Kobylí  3	0 2 4   9:41  11
5. Břeclav A 	2 2 1  47:43  11
6. Ratíšk. B  	2 1 2  40:50  10
7. Hustopeče D  1 2 2  39:51   9
8. Hodonín C  	1 1 3  38:52   8
9. D. Němčí A  	1 1 3  37:53   8
10. Hodonín D  	1 1 3  32:58   8
11. D. Němčí B  1 0 4  32:58   7
12. Kunovice A 	1 0 4  25:65   7
(AV)






Třetí do mariáše!?
Po posledním domácím utkání třetiligových Kunovic s Vratimovem se zdá, že nově se rodící slovácký velkoklub, vznikající přibližováním bývalých rivalů ze St. Města a Uh. Hradiště pod mateřskými křídly firmy Synot, může dostat v budoucnu nečekaný rozměr. V poločase zmiňovaného utkání totiž v rozhlasové relaci vystoupil předseda FK Kunovice Milan Šácha, který, kromě omluvy prořídlým ochozům za některé podzimní neúspěchy, zveřejnil zajímavou informaci. Podle jeho slov se uskutečnilo první informativní jednání mezi zástupci Synotu a FK Kunovice, ve kterém se měly obě strany ubezpečit, že mají oboustranný zájem o začlenění Kunovic do budovaného klubu. Jakou roli by v něm měl klub z Bělinky plnit, je zatím otazníkem. Podle Šáchy by se však na základě případné spolupráce mohl do dvou let zdařit smělý cíl Kunovjanů, kterým je postup do druhé ligy.
Pokud by se toto přání vedení FK Kunovice opravdu vyplnilo, centrum Slovácka by se stalo zřejmě fotbalovým srdcem Moravy. Synot se totiž netají přáním postoupit do ligy a při cestě vzhůru sebou vzít i Slováckou Slavii do moravskoslezské ligy. V pětikilometrovém okruhu by si tak mohl fotbalový labužník vybrat z nejvyšších českých soutěží.
Nad touto fikcí však zatím kroutí hlavou i trenér Kunovic Lubomír Blaha, který byl rovněž při zmiňovaném jednání. Podle něj jde zatím jen o zbožná přání. Že to však se začleněním Kunovic do regionálního velkoklubu nebude asi tak horké, potvrdil viceprezident Synotu M. Valenta senior. "Jednali jsme se zástupci kunovického klubu, rádi s nimi budeme spolupracovat, ale začlenění do regionálního velkoklubu nepřipadá v úvahu," uvedl skutečnosti na pravou míru M. Valenta senior.
(sla, am)






Jedenáct otázek pro:
Libora Kamlera

Datum a místo narození: 8. 6. 1977 v Zábřehu na Moravě
Současný klub: VSK St. Město
Dřívější působiště: Dolní Studénky, SK UP Olomouc
Post: Nahrávač

V kolika letech jsi začínal s volejbalem a kdo tě k němu přivedl?
S volejbalem jsem začínal v deseti letech a přivedl mne k němu otec.

Na kterého trenéra nejraději vzpomínáš?
Nejraději vzpomínám na pana Rychlého, který mne vedl v dorostu v Olomouci a vděčím mu za hodně.

Jaký byl, případně je, tvůj volejbalový vzor?
Dříve se mi líbil Jiří Haník, dlouholetý reprezentant, nyní působící v Rakousku. V současnosti se mi nejvíce zamlouvá hra zlínského nahrávače Gogy.

Jaký je tvůj největší volejbalový úspěch?
V dorostenecké kategorii je to titul Mistra republiky, který jsem získal v dresu Olomouce, a v mužské kategorii je to druhé místo v první lize před dvěma lety v dresu VSK a následná baráž o extraligu.

Čeho by jsi chtěl ve volejbale ještě dosáhnout?
Chtěl bych hrát špici první ligy se Starým Městem a pak se uvidí. Měl jsem sice nějaké nabídky ze slovenské extraligy, ale podle mne se ještě musím nějaký ten rok vyhrát.

Na čem si nejvíc pochutnáš a jaký je tvůj oblíbený nápoj?
Co se týče jídla, tak mám nejraději pěkně propečený steak v kavárně u Pavlíny a zapiji to dobrým pivem.

Tvoje záliby a koníčky?
Veškeré míčové hry, hlavně basket a tenis. Rovněž nemohu zapomenout na plavání. Pasivně.

Tvůj vysněný vůz a ideální dovolená?
Na dovolenou bych vyrazil do Spojených států, protože si myslím, že by mi vyhovoval americký životní styl. O autě jsem doposud nepřemýšlel, ale snad mercedes.

S kým by jsi se chtěl v životě setkat?
Určitě s nějakým slavným sportovcem. Asi s Dominikem Haškem nebo Jaromírem Jágrem.

Tvůj oblíbený politik, herec a zpěvák?
Na politické scéně oblíbence nemám. Z herců bych jmenoval Miroslava Donutila a hudbu poslouchám v podstatě všechnu, nevybírám si.

Co ještě děláš kromě volejbalu?
V současné době pracuji jako obchodní zástupce ve firmě zabývající se servisem a prodejem kancelářské techniky.

(sla)







Obě mužstva si zasloužila bod
HC Uherské Hradiště - HC Přerov 2:2 (0:0, 1:2, 1:0)
Branky domácích: 34. Matlach, 41. Vrla. Rozhodčí: Jeřábek. Vyloučení: 5:4, využití 1:1. Střely na branku: 23:15.
Sestava HC Uherské Hradiště: Nečas - Vrla, Svoboda, Pasmínka, Honysz, Sladký, Šik - Stavjaňa, Šnoblt, Šebestů - Jenáček, Boháč, Tesařík - Trojek, Matlach, Pavel - Janík, Raděvič, Hoza. Trenér: Jiří Vodák.
Po dvou utkáních sehraných na stadionech svých soupeřů se na domácí led opět vrátili hokejisté Uherského Hradiště. Do utkání s Přerovem nastoupili opět s Nečasem v bráně a se čtyřmi útočnými trojicemi. V první třetině se od prvních minut hrál opatrný hokej s řadou osobních soubojů a divák tak příliš pohledných akcí neviděl. Domácí se dlouho nemohli dostat do provozní teploty a Hanáci se spokojili s rozbíjením útočných akcí soupeře a dopředu se příliš nehrnuli.
V první přestávce asi oba trenéři měli ke svým svěřencům trochu důraznější proslov a ve druhé dvacetiminutovce se diváci konečně dočkali hokeje. Po dobrém úvodu, kdy Hradiště několikrát nebezpečně zahrozilo, ale v 7. minutě uhodilo na druhé straně, když se před osamoceným Nečasem se zjevili dva hráči Přerova. První střelu z bezprostřední blízkosti stačil domácí gólman ještě vyrazit, ale na dorážku Krišáka už byl krátký - 0:1. O pět minut později poslal rozhodčí Jeřábek krátce za sebou na trestnou lavici dva domácí hráče a Přerovu se naskytla jedinečná možnost zvýšit náskok.
Trojice hradišťských hráčů ale dlouho bránila Nečasovu branku velmi pozorně a už se zdálo, že za téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři Hanáci ani nevystřelí na bránu. Vteřinu před vypršením prvního trestu se ale ke kotouči dostal Krišák a svou druhou brankou v utkání zvýšil na 0:2 pro hosty. Domácí se naštěstí rychle otřepali a už po čtyřiadvaceti vteřinách snížil Matlach po přihrávce Jenáčka opět na rozdíl jednoho gólu - 1:2. Od tohoto okamžiku si domácí hokejisté vytvořili výraznou převahu, kterou ale bohužel nedokázali brankově zužitkovat. Minutu před koncem druhé části hráli, stejně jako před nimi Přerov, přesilovku pět na tři, ale ještě neuspěli.
Výhoda dvou mužů v poli se ale přelila i do závěrečné třetiny a po 39 sekundách ji domácí využili, když se přesně trefil Vrla - 2:2. Přes enormní snahu obou mužstev se už na stavu do konce utkání nic nezměnilo a Přerov si tak již podruhé odváží z Uherského Hradiště cenný bod.
(ls, ms)






Obavy hostů se bohužel nenaplnily
"Bylo to pro mě psychicky těžké utkání," říká brankář Nečas
Jelikož Hanáci z Přerova stále nemají k dispozici vlastní led, i k druhému vzájemnému střetnutí museli přicestovat do Uherského Hradiště. I přes neustálé přesuny mezi jednotlivými druholigovými městy se však bez problémů drží v klidném středu tabulky a své kvality prokázali i ve středu, kdy favorizovaným domácím znovu sebrali bod. "Z utkání jsem měl velké obavy a před ním bych byl s bodem velmi spokojený. Myslím si ale, že dnes jsme měli více ze hry a neproměnili jsme šance. Splnili jsme ale předzápasové předsevzetí, kdy jsme chtěli získat bod, a můžeme být spokojeni," prohlásil po utkání trenér hostů Jaroslav Řezáč.
Na druhé straně barikády panovalo zklamání ze ztráty na domácím ledě, kterou po výborném výkonu v Rosicích proti silnému Ytongu nikdo nečekal. "Nezopakovali jsme výkon z předchozího utkání. Podíl na tom možná mělo podvědomé podcenění soupeře, který dnes ale zahrál dobře," ocenil kvality Přerova vedoucí uherskohradišťského mužstva Ludvík Sladký.
Před domácím publikem se v brance Hradiště po dlouhé odmlce představil Mojmír Nečas. "Pro mě to byl těžký zápas spíš na psychiku," přiznal zvýšenou nervozitu gólman, který svým výkonem fanoušky určitě nezklamal. "Moc střel na mě nešlo. Škoda, že jsme neubránili to oslabení pět na tři. Dostali jsme z něho branku v poslední vteřině. Kdyby se nám to povedlo ubránit, věřím, že bychom vyhráli. Je to škoda," vypíchl asi rozhodující okamžik utkání Nečas.
M. Sladký






Dorostenecké šachové pětky
Slovácká šachová škola Jiskra Staré Město uspořádala dne 16. října 1999 základní kolo mladšího dorostu 5-ti členných družstev v šachu za účasti pouze čtyř týmů.
Vítězem tohoto základního kola se stalo "C" družstvo Slovácké šachové školy Jiskry Staré Město, které ve složení Zbyněk Trubačík (2 body), Jiří Vavřík (3 body), Jan Horsák (2 body), Pavel Dvouletý (3 body) a Jakub Uřičář (2,5 bodu) získalo 5 bodů (skóre 12,5 bodu) a vybojovalo si tak postup do krajského kola spolu s "B" družstvem SŠŠ Jiskry Staré Město, jež postoupilo z moravskoslezské ligy mladšího dorostu.
Na druhém místě skončilo "D" družstvo SŠŠ Jiskry Staré Město ve složení Jan Trubačík (3 body), Jan Šmíd (2 body), Martin Smělík (3 body), Iveta Trubačíková (1 bod), a Martina Uřičářová (1,5 bodu), které získalo také pět bodů, ale mělo horší skóre (10,5 bodu).
Bronzovou příčku obsadilo "E" družstvo SŠŠ Jiskry Staré Město ve složení Staufčík, Hůlka, Hubáček, Přibyl, Galuška ziskem dvou bodů (skóre 5 bodů). Na poslední čtvrté příčce pak skončilo mladé družstvo Lokomotivy Uherský Ostroh ve složení Jáně, O. Kašpárek, V. Kašpárek, J. Galuška, Floryán.
(ahors)






Dva body pro Kunovice
Česká házená neokopírovala formuli 1
Házenkářky Kunovic sice v pátém extraligovém kole na domácí palubovce podlehly vysoce favorizované Slavii Praha 16:24, přesto se dodatečně mohou radovat ze zisku dvou bodů. Za Slavii totiž neoprávněně nastoupila brankářka Jitka Skálová a soutěžní komise, bez ohledu na to, že jde o úřadujícího mistra České republiky, nekompromisně rozhodla o kontumaci výsledku ve prospěch Kunovic.
Minulé úterý tento verdikt potvrdil i výkonný výbor a definitivně rozhodl o tom, že si Kunovice připíší další dva body do tabulky. Stejně "dopadl" i Cheb, který se Slavií na jejím hřišti prohrál 25:11.
Oba házenkářské týmy mají štěstí, že české házené nevládnou peníze, jak je tomu ve formuli 1, kde se verdikty mění podle přání nejbohatších....
(ms)






Na obzoru se rýsuje silný regionální fotbalový velkoklub
Již delší dobu probleskují na veřejnosti i v médiích různé zprávy, týkající se úvah na téma sloučeného regionálního fotbalového klubu, který by měl v příším roce vzniknout. Vzhledem k tomu, že tato záležitost je v současnosti vnímána velice silně zejména mezi fotbalovými fanoušky na obou březích řeky Moravy, a také proto, že některé informace v tisku nebyly vždy prezentovány tak, aby vyjadřovaly smysl a podstatu tohoto záměru, požádali jsme o upřesňující vyjádření Miroslava Valentu seniora, který v současné době působí jak ve druholigové FC SYNOT, a.s., coby člen jejího představenstva a viceprezident klubu, tak i v čerstvě transformovaném FC SYNOT Slovácká Slavia Uh. Hradiště spol. s r.o., kde zastává funkci jednoho z jednatelů.
"Myšlenka sloučení fotbalových klubů ze Starého Města a Uherského Hradiště není nijak nová, avšak v minulosti vždy narazila na nepřekonatelnou bariéru klubových zájmů a vzájemné rivality. S ohledem na vyšší sportovní cíle, které jsme si stanovili i tím, že v letošním soutěžním ročníku zcela vážně usiluje naše I. mužstvo FC SYNOT o postup do I. celostátní ligy, avšak také v zájmu vytvoření kvalitního a stabilizovaného systému výchovy a přípravy mládeže, jsme úvahy o sloučení obou, v tomto regionu nejsilnějích klubů opět otevřeli. Domníváme se totiž, že společným úsilím můžeme dosáhnout daleko více, a to nejen na poli sportovním."

Důležitou roli v těchto záměrech však hrají také obě města, tj. Uherské Hradiště a Staré Město.

"Představitele obou měst jsme s našimi záměry seznámili zhruba před třemi měsíci a jsme rádi, že nejen jejich přístup, ale i odezva v radách a zastupitelstvech obou měst je dle našich prvních zjištění zcela zřetelně pozitivní. Těší nás to a zároveň utvrzuje v přesvědčení, že vznik sloučeného fotbalového klubu, který by reprezentoval celý uherskohradišťský region, má své opodstatnění. Pro zastupitele obou měst jsme vypracovali projekt, který objasňuje základní formy, organizaci a strukturu nového společného fotbalového klubu a obsahuje i návrhy na možnou účast obou měst v tomto projektu. V současné době jsou tyto materiály již v radě města Uh. Hradiště a v zastupitelstvu města St. Město vyhodnocovány tak, aby ještě v průběhu tohoto měsíce mohly být podniknuty další nezbytné kroky v zájmu uvedeného řešení."

V jakém časovém horizontu by ke sloučení obou klubů mělo dojít a v jakých soutěžích by nový sloučený klub startoval?

"Požadavek obou fúzujících klubů je třeba předložit Českomoravskému fotbalovému svazu se sídlem v Praze nejpozději do 31.3.2000 . Ke sloučení by pak mělo dojít k 1.7.2000 tak, aby už nový soutěžní ročník zahájil pouze jeden spojený klub. Ten by měl mít 2 družstva dospělých a 18 mládežnických družstev, tj. celkem asi 400 fotbalistů. První mužstvo dospělých, jak všichni věříme, by mělo do našeho regionu opět přivést nejvyšší prvoligovou soutěž, záložní mužstvo by se mělo stát juniorkou hráčů ve věku od 18 do 21 let a mělo by usilovat o účast ve třetí nejvyšší soutěži, tj. moravskoslezské fotbalové lize. Ještě v letošním soutěžním ročníku bychom případným postupem dorostenců Slovácké Slavie zajistili pro nový sloučený klub i nejvyšší dorosteneckou soutěž, a tou je celostátní dorostenecká liga staršího a mladšího dorostu. Šest žákovských družstev bude zařazeno do nejvyšších možných soutěží od žákovské ligy po župní soutěž. Minimálně čtyři a v budoucnu možná až pět žákovských družstev by bylo připravováno ve sportovních třídách na III. ZŠ v Uh. Hradišti. Osm družstev přípravek ve věku od 6 do 10 let by pak tvořilo kvantitativní základnu pro výběrová družstva žáků."

Fanoušky však dle našich informací nejvíce zajímá, kde se bude hrát I. liga, jaké budou klubové barvy a jak se nový sloučený klub bude jmenovat?

"O těchto citlivých otázkách není dosud rozhodnuto. Myslím si však, že v současnosti je důležitější připravit a zajistit celý projekt sloučení po stránce organizační a také ekonomické. V nejvyšší soutěži bychom nechtěli hrát podřadnou roli a rovněž ucelený proces výchovy a přípravy mládeže vyžaduje nejen systematickou práci početného štábu trenérů a funkcionářů, ale také nemalé finanční prostředky. Očekáváme proto, že zejména finanční, ale i materiální a technické zabezpečení tohoto velkého regionálního klubu se stane společnou záležitostí i dalších subjektů, včetně měst Uh. Hradiště a St. Město, jakož i dalších potencionálních sponzorů. Chceme věřit, že v našem záměru nezůstaneme sami!"
(sla, h)






SPORTOVNÍ MAGAZÍN
Motorky ve vzduchu
Pravou motokrosovou show zažili příznivci tohoto sportu při letošním posledním supercrossu EUROTEL CUP v Kunovicích. V nedělním odpoledni se v rámci posledního letošního motoristického klání na trati v kunovické cihelně uskutečnil i závěrečný superjump, který tisícovku diváků nadchl.
V exhibiční soutěži, které se zúčastnila čtveřice jezdců, zvítězil Jiří Čepelák před Petrem Kuchařem a domácími jezdci Brumlou a Vavříkem. "Superjump je atraktivní nejen pro diváky, ale i pro nás jezdce. Můžeme se při něm dokonale vyblbnout a přitom pobavit diváky. Dnes jich přišlo do Kunovic hodně a vytvořili nám bezvadné prostředí. V Kunovicích je to letos druhý motokros a jeho úroveň má neustále stoupající tendenci," pochvaloval si motokrosové prostředí na Slovácku český reprezentant Jiří Čepelák.

Šiška v pohybu

Kulatý fotbalový míč nahradila během uplynulé neděle na trávníku městského stadionu ragbyová šiška. Po půlroce se sjela do Uh.Hradiště ragbyová mládež z celé Moravy, která se utkala v předposledním díle Moravského okruhu celostátní ligy mládeže, ve které jde o postup do celostátního finále, které proběhne v příštím roce v Praze. Velmi dobře si v letošním roce vedou hradišťští mladíci. V kategorii mladších žáků vybojovali 3.místo za celky Vyškova a Dragonu Brno. Jejich starší kolegové byli ještě úspěšnější, když ze sedmi soupeřů před sebe pustili pouze celek Vyškova. Radost svým trenérům dělají nejmenší ragbisté v přípravce. Ve vloženém souboji s Vyškovem dokázali zástupce této bašty mužného sportu jednoznačně přehrát.

Hala plná aerobiku

V sobotním podvečeru zaplnila stovka cvičenců velký sál sportovní haly při cvičení vítězky letošního Aerobic maratonu Kateřiny Bočkové. Mezi nimi nechyběli ani muži, kteří tomuto sportu na Slovácku zatím příliš neholdují. "Je to zvláštní, ale v Brně, kde vedu cvičení v několika fitness centrech, je účast mužů naprosto normální. Domnívám se, že právě aerobik může přispět k formování postavy i u mužů. Cvičení je totiž intenzivnější než jiné druhy posilování a navíc je v pohybu neustále vlastně celé tělo. Domnívám se, že je jen otázkou času, kdy se tento moderní trend dostane i k nám na Slovácko," říká sympatická cvičitelka a zároveň zve všechny příznivce i příznivkyni pohybu na 27. listopad, kdy bude mít Aerobik show v hradišťské sportovní hale pokračování.

Mladí plavci s medailemi

Na žákovských přeborech Středomoravské oblasti 10letých a mladších, které se uskutečnily v˙Uherském Hradišti 7. listopadu, dosáhli domácí závodníci plaveckého oddílu TJ Slovácká Slavia Uh. Hradiště následujících výsledků. Získali za umístění do 10. místa 159 bodů, což je v˙konkurenci 8 výprav zařadilo na 4. místo. Medailová umístění získali:
Martin Tichopádek 2 x 1. místo na 100 m motýlek a 200 m polohovka, 2. místo na 50 m motýlek, získal 51 bodů. Jirka Konečný 2 x 2. místo na 100 m polohovka a znak, 3. místo na 50 m motýlek, celkem 43 bodů, Radka Gajdošová 3. místo na 100 m motýlek, 28 bodů, Jakub Hapl 3. místo na 50 m, 17 bodů. Bodovali i všichni další závodníci - Lucie Morkusová 13 bodů, Jan Kvapil a Tomáš Tomaštík 4 body. Lenka Benedíková 6 bodů a Dušan Sviták - 1 bod, kteří mají teprve 8 let, se rovněž prosadili na bodovaná místa, což je příslib do budoucna.






Slovácká se loučila vítězstvím
Slovácká Slavia Uh. Hradiště - TVD Slavičín 1:0 (1:0)
Branky: 3. Dovi, rozhodčí: Petrů - Boček, Antoníček. Diváků 235, ŽK Bajza (Slavičín). Sestava: Kaňa - Strakoš - Orlovský, Lysoněk - Chlachula, Dote, Nekarda, Machala, Lukůvka (87. Buchta) - Dovi, Racek (76. Polášek). Trenér : Petr Vařecha.
Slovácká nechtěla ztratit punc neporazitelnosti ani ve čtvrtém utkání jdoucím po sobě. Na slavičínskou obranu proto udeřila černá dvojice v červenobílém dresu Dote - Dovi už ve 3. minutě a Akon Togbe Dovi potrestal chybu slavičínkého gólmana. Hosté po obdržené brance změnili taktiku a mysleli spíše na útok a ve 13. minutě musel po rohu Švacha zasahovat Kaňa před dotírajícím Bajzou. O minutu později vystrašil domácí pěknou střelou exligový Gabriš, o kterého Valaši opírali svoje útočné snahy. Slovácká si uvědomila, že do konce utkání je ještě daleko a Lukůvka mohl hlavou po Nekardově centru vedení potvrdit. Hosté opláceli stejnou mincí, Světlíkův volej však Kaňovu branku netrefil. Poté upadla hra do průměru a tři stovky diváků čekaly na trochu vzruchu až do 43. minuty, kdy Bajzova tečovaná střela těsně minula domácí svatyni.
Druhý poločas byl zajímavější. Už ve 47. minutě připravoval šanci Rackovi Dovi, loňský kanonýr si však Akonovu přihrávku nezpracoval. Za minutu vystrašil hosty tvrdou střelou kapitán týmu Lysoněk. Slovácká svůj tlak stupňovala a hostující obránce Ptáček musel zachraňovat před Dovim. Černý kanonýr řádil i nadále. V 54. minutě servíroval Rackovi další tutovku. Tomu se však na podzim příliš nedaří a tentokrát nedokázal propasírovat míč do hostující brány. O osm minut později zkoušel střelecké stěstí Dovi sám. Na jeho technickou střelu se však gólman vytáhl.
Hosté se téměř k ničemu nedostali. V 73. minutě se z ničeho nic dostal do šance opět Dovi. K odraženému míči se však rychleji dostal Sába. Za další minutu připravoval pro Racka šanci tentokrát Nekarda, ani jeho přihrávku si však Daniel nezpracoval. S blížícím se závěrem se hosté začali dostávat z defenzívy. Po Gabrišově trestném kopu stál z ničeho nic před Kaňou Dorůšek sám. V 85. minutě si připsal další pochvalu Sába, když vyboxoval Doviho hlavičku z malého vápna. Nedáš, dostaneš, málem platilo v 86. minutě, kdy Spáčilovu střelu směřující do brány zblokoval v posledním okamžiku domácí kapitán Lysoněk a tak utkání skočilo nejtěsnějším vítězstvím domácích.
(am)






Černá perla rychlým gólem rozhodla utkání
Fotbalové loučení s podzimem obstarala Slovácká Slavia, která hostila čtvrtý tým divizní tabulky TVD Slavičín. Karty rozdal hned v úvodu Akon Togbe Dovi, který už ve třetí minutě překonal nadvakrát gólmana hostí.
"Inkasovanou brankou se nám podařil pravý opak toho, co jsme si řekli v kabině. Museli jsme otevřít hru a do otevřené branky nám neustále hrozili především domácí černoušci," říkal po utkání slavičínský trenér Kalvoda.
Obtížnost utkání potvrzoval i domácí trenér Petr Vařecha. "Slavičín potvrdil, že je velmi dobrým mužstvem, a proto jsme rádi především za tři získané body. Kdyby naši útočníci proměnili vypracované šance, naše výhra by byla výraznější. Jenže spalování šancí je naší podzimní specialitou, a tak bereme i hubené vítězství," hodnotil spokojeně svoje poslední podzimní účinkování u prvního mužstva Petr Vařecha, který zatím neví, co bude dál. "Zatím se mnou nikdo moje další působení ve Slovácké neprobíral. Fakt je, že zvládat první mužstvo i dorost je nemožné, takže uvidím, jak se situace vykrystalizuje," předvídá svoji budoucnost Vařecha.
Slovácká mohla na neproměněné šance doplatit, tak jako v předchozích utkáních, kdy v posledních minutách ztratila vítězství. Kapitán celku Martin Lysoněk totiž v poslední minutě zachraňoval na brankové čáře a tři stovky nejvěrnějších si oddechly.
"Úvodní gól nám paradoxně příliš nepomohl. Místo uklidnění jsme se stáhli do obranné ulity. Za neproměněné šance, které jsme měli ve druhé půli, nás hosté málem potrestali, a tak jsme rádi i za hubené vítězství," rozloučil se s podzimem Lysoněk. Slovácká Slavia po sobotním vítězství přezimuje na třetím místě divizní tabulky.
(am)






Stoprocentní zisk volejbalistů
Stále bez zraněných hráčů a také bez pracovně zaneprázdněného Kouby s torzem pouhých 8-mi hráčů nastupovali volejbalisté staroměstského VSK na palubovku Č. Budějovic. Základní šestku tvořili Kamler, Dosoudil, Zábranský, Číž, Černý, uzdravený Chmela a libero Jurek, na lavičce Kment a rekonvalescent Erman. V domácím dresu se objevil "cestovatel" po ligových palubovkách J. Malčík, kterého volejbalisté VSK postupně potkávali v celcích Předkláštěří, Pernštejna a Tábora.
Po vyrovnaném úvodu zápasu se postupně prosazoval zkušenější celek hostů, který k účinnému servisu přidal kvalitní bloky a výsledkem byl zisk 1. setu. I v dalším průběhu zápasu vycházel hostům útok středem (Zábranský) a po kůlu (Dosoudil) a po úspěšných zákrocích v poli zůstávala převaha a herní kvalita na straně hostů. Domácí nic kloudného na dobrý výkon VSK nevymysleli a vítězství tak po zásluze patřilo staroměstským volejbalistům. EGE Č. Budějovice - St. Město 0:3 (-21, -20, -18).
Sobotní soupeř volejbalistů ze Širůchu, celek Tábora, se v loňské sezoně zachránil až v baráži s vítězi národních lig a zdá se, že problémy s udržením v náročné soutěži bude mít i letos. Hosté nastoupili v páteční sestavě s jedinou změnou, když na univerzálu hrál místo Chmely Kment. Znovu se dařila souhra Kamlera se Zábranským středem sítě, což spolu s kvalitními bloky Černého a dobrou obranou v poli vedlo k bodovým ziskům VSK. Po vyrovnanějším 2. setu a vítězství VSK se 3. set odehrál v režii hostů, kteří si tak z jižních Čech přivezli 2 cenná vítězství, která je v konečném účtování 1. čtvrtiny ligové soutěže vynesla až na 2. místo.Tábor - St. Město 0:3 (-18, -21, -19).
(PS)






V okresním derby vyhrál Hluk
Župní přebor mužů: Uh. Brod - Vracov 2:1 (0:0) - Vracovští byli v první půli aktivnější avšak bez střeleckého zakončení. Naopak největší šanci ke skórování v prvním dějství měl domácí Tomeček, ale trefil pouze tyč. Po změně stran oživili hru Broďanů Ondřejka a Lukeš. Hned v úvodu Lukeš trefil tyč. O dvě minuty byl v pravý čas na pravém místě Ondřejka, který poslal lob Lukeše poprvé za záda hostujícího golmana Bílka. Hosté však inkasovaná branka vyburcovala k větší aktivitě a po rychlé akci vyrovnal v 60. min. Šon. Nakonec se však radovali z vítězství domácí, kteří v 70. min. dali branku ústřední postavou zápasu Lukešem. Sledovalo 200 diváků, rzhodčí Zálešák z Hodonína.
Hluk - Břestek 2:1 (1:1) - Úvod utkání patřil nekompletním hostům, ale jejich aktivita končila na hranici šestnáctky. Poté zahrozili domácí standardními situacemi. Jednu z nich využil R. Konečný ve vedoucí branku. Hosté srovnali skore v závěrečné minutě první půle, kdy obrana Spartaku nechala příliš mnoho prostoru Břesteckým a Březina s přehledem skóroval. Ve druhé půli byl častěji míč na kopačkách domácích. Rozhodnutí přinesla 69. min. ve které domácí Uhlíř z přísně nařízené penalty vsítil vítěznou branku. Rozhodčí Mikel z Březůvek, 300 diváků.
Morkovice - Hradčovice 4:1 (1:0). V. Otrokovice - Mikulčice 3:0, FC Vsetín - Veselí n/M. 2:3, Vel. Karlovice - Kateřinice 1:1, Hulín - Hodonín 3:0, Šardice - Kostelec 2:1.
(RL)






Pokračovaly šachové soutěže družstev
Do nového ročníku divize vstoupili úspěšně šachisté St.Města B, když porazili Olomouc 4,5:3,5. Vyhráli Krča, Stuchlý a Milan Rachůnek, remizovali Vacula a bratři Staufčíkovi.
Nedařilo se naopak Veselí, které podlehlo družstvu Litovle 3,5:4,5. Vyhráli Hudeček a Navrátil, remizovali Symerský, Galuška a Grabec.
Bzenec zdolal 5,5:2,5 Šumperk, když celý bod získali Zpěvák, Klenner, Švancer, T. a P. Cagašíkovi, půl bodu přidal Sochna. Nováček soutěže družstvo Hodonína utrpělo porážku v Prostějově v poměru 1,5:6,5. Druhý nováček Veselíčko si vedl lépe a přehrál Kroměříž 5:3. V posledním utkání Valašské Meziříčí porazilo Podhradní Lhotu 6:2.
Začal už také okresní přebor I. třídy. Jeden z favoritů St. Město D porazil Ostr. N. Ves A 6:2. Vyhráli Sháněl, Horsák, B. Blaha, Studený a Němec, za hosty jen Potrusil. Remízou skončily partie Partyš - Fr. Blahůš a Turzík - Dáňa.
Roli favorita splnily také Bojkovice, když zdolaly Vlčnov B 4,5:3,5. Za domácí bodovali Prchla a Plášek, za hosty V. Oharek a pět partií skončilo remízou.
Nečekala se ale remíza 4:4 Boršic B s Kunovicemi. Celý bod získali Hurdes, Šebela a Ludvíček, za Kunovice Knotek, Bílek a Růčka. Remízou skončili partie Havránek - Martinák a Stodůlka - Vavřík.
Polešovice přehrály Dolní Němčí v poměru 5,5:2,5, když vyhráli Míša, Petrželka, Náplava, P. Hlaváček a Gabriel, zahosty Umlauf a V. Kadlček. Vítěze neměla partie T. Hlaváček - Pavel Kadlček.
Poslední dvě utkání měla vyrovnaný průběh. Velehrad podlehl St. Městu E 3,5:4,5, když celý bod získali Krejsa a otec a syn Keglerovi, za hosty ze St. Města Lukaštík, Habáník a Josef Trubačík, smírem skončila partie Plevák - Jungman. První utkání v okresním přeboru I. třídy a také první bod tabulky si připsali šachisté Osvětiman za remízu 4:4 s Mařaticemi. Bodovali P. Kunc a Churý, za Mařatice Jošek a Plachý senior a čtyři partie neměly vítěze.
(jo)






Fotbalové tabulky
MSFL -15. kolo:
Brumov - Kyjov 2:2, D.Kounice - Olomouc B 0:2, Jihlava - Holice 1:0, Ostrava B - D. Hranice 0:0, Brno B - Kunovice 0:1, Uničov - D. Benešov 0:0, Vratimov - Přerov 2:0, SK Hranice - Zeman 3:2.

1.  Jihlava	15  10 3 2   29:10  33
2.  D. Benešov	15   8 5 2   21:9   29
3.  Kyjov	15   7 6 2   13:8   27
4.  SK Hranice	15   8 2 5   29:26  26
5.  Boby B	15   7 4 4   25:15  25
6.  Uničov	15   7 4 4   21:17  25
7.  Holice	15   7 4 4   24:22  25
8.  D.Hranice	15   6 3 6   20:21  21
9.  Ostrava B	15   4 8 3   24:17  20
10.  D.Kounice	15   6 2 7   19:22  20
11.  Kunovice	15   6 2 7   15:20  20
12.  Vratimov	15   5 3 7   23:21  18
13.  Olomouc B	15   2 5 8   17:25  11
14.  Zeman Brno	15   3 2 10  11:22  11
15.  Brumov	15   2 4 9   13:30  10
16.  Přerov	15   2 3 10  12:31  9

Divize - 15. kolo:

Třebíč - D.Němčí 0:0, Bystrc - Polešovice 2:0, Svitavy - Židenice 3:1, Mysločovice - Břeclav 2:1, Znojmo - Chropyně 0:1, Napajedla - Slavkov u B. 3:1, Uh. Hradiště - Slavičín 1:0, Slušovice - Zlín 0:0.

1.  Svitavy	15  9 4 2  18:7   31
2.  Třebíč	15  8 5 2  25:13  29
3.  Uh.Hradiště	15  7 4 4  21:16  25
4.  Židenice	15  7 3 5  22:15  24
5.  Bystrc	15  7 3 5  21:18  24
6.  Napajedla	15  7 3 5  21:18  24
7.  Zlín B	15  6 5 4  19:9   23
8.  Slavičín	15  6 4 5  23:13  22
9.  Chropyně	15  6 3 6  23:17  21
10. D.Němčí	15  5 4 6  22:24  19
11. Slušovice	15  5 4 6  22:25  19
12. Slavkov	15  5 3 6  18:20  18
13. Břeclav	15  5 2 8  13:20  17
14. Mysločovice	15  5 1 9  14:30  16
15. Znojmo	15  4 3 8  23:28  15
16. Polešovice	15  1 3 11  4:45  6

Župní přebor - 15. kolo:


1.Hulín		15  11 2 2  33:14  35
2.Veselí n.M.	15  10 1 4  39:23  31
3.Morkovice	15   9 2 4  43:25  29
4.Uh. Brod	15   9 2 4  20:16  29
5.Šardice	15   9 1 5  31:20  28
6.Hluk		15   7 3 5  23:22  24
7.Kateřinice	15   7 2 6  28:20  23
8.Kostelec	15   7 1 7  23:19  22
9.Vracov	15   5 6 4  17:12  21
10.V.Otrokovice	15   5 4 6  16:20  19
11.FC Vsetín	15   5 4 6  17:23  19
12.V.Karlovice	15   5 3 7  26:22  18
13.Hradčovice	15   5 2 8  19:28  17
14.Břestek	15   5 2 8  16:29  17
15.Hodonín	15   1 2 12 13:40  5
16.Mikulčice	15   1 1 13  8:39  4






Synot v Poštorné potvrdil vedoucí příčku
Tatran Poštorná - FC Synot, a. s. 0:3 (0:2)
Branky: 35. Bužek, 44. Němčický, 63. Veselý. Žlutá karta: Bužek. Rozhodčí: Liba (známka 7) - Hojsík, Šedivý. Sledovalo 4 151 diváků.
Sestava FC Synot: Macko - Soldán, Trousil, Veselý - Vojtěšek (89. Zapletal), Němčický, Bužek (78. Kopačka), Hlahůlek, Vajda - Kowalík (69. Faldyna), Malár. Trenér: František Komňacký.
O víkendu napsala svoji závěrečnou tečku podzimní část druhé fotbalové ligy. V jihomoravském derby na Podluží hostila pomalu tonoucí Poštorná premianta FC Synot. Rozdílné postavení obou týmů v tabulce určilo roli favorita, který také svou úlohu přesvědčivým způsobem potvrdil. Jen ve dvou případech byla Poštorná blízko ke vstřelení úspěchu, jinak tvrdili muziku fotbalovější hosté. Hned v úvodu zahrával Tatran rohový kop, k odraženému míči se dostal domácí kapitán Václav Dvořák a jeho pumelice orazítkovala pravou tyč. V 84. minutě se jinak spolehlivě chytající Macko vydal s míčem daleko do pole, špatně rozehrál, ovšem Abrahámova střela do opuštěné brány nedoletěla. Zbývající aktiva se dají zapsat pouze na účet favorita. První Veselého gólovou hlavičku ve 26. minutě domácí Galla vychytal.
O čtyři minuty později se před Bužkem otevřela dálnice, ten ovšem ve vyložené pozici zaváhal. Vše si vynahradil v pětatřicáté minutě, kdy po Malárově přihrávce otevřel skóre - 0:1. V závěru první půle tlak hostů vyvrcholil dalším úspěchem. Němčický podnikl rychlý výpad do otevřené obrany, míč adresoval na pravou stranu volnému Malárovi a ten, ač byl sám v dobré gólové pozici, ještě přihrál nezištně zpět zcela volnému Němčickému, na kterého už zívala prázdná brána - 0:2. V pětačtyřicáté minutě po hezké kombinační akci mohlo být definitivně vymalováno, když Vojtěškova prudká hlavička minula o fous pravou šibenici.
Po hodině hry zahájili Komňackého svěřenci festival neproměněných šancí. Kowalík sám před brankářem trefil pouze jeho obličej, Hlahůlek ve vyložené šanci přestřelil, Trousilovu gólovou střelu Galla vyrazil a pokus vystřídavšího Faldyny odvrátila domácí obrana z brankové čáry. Výjimkou byla 65. minuta, kdy obránce Veselý střelou z dobrých pětatřiceti metrů nachytal na hruškách špatně postaveného gólmana Gallu a jeho projektil skončil v domácí síti.
Nejlepší druholigový střelec Malár se v tomto utkání proměnil v úspěšného nahrávače. V 80. minutě obešel vyběhnuvšího Gallu, adresoval míč na nabíhajícího Faldynu, ale ten ve skluzu nedokázal další gólovku zakončit. O radost z výhry se po utkání přišli podělit do kabiny hostů i staroměstští nejvyšší představitelé, strarosta Slavík a místostarosta Sch‹nbaum. K vytouženému postupu tak fotbalový klub Synot učinil první krok, druhý pak zbývá učinit v jarních odvetách.
Milan Omelka

Konečná tabulka II. ligy po podzimní části:

1.  Synot	12 1 2  42:18  37
2.  Plzeň	 9 4 2  29:12  31
3.  Ratíškovice	 8 4 3  30:18  28
4.  Most	 6 7 2  20:13  25
5.  Neratovice	 7 3 5  26:19  24
6.  Prostějov	 6 4 5  24:23  22
7.  Třinec	 5 5 5  22:31  20
8.  Bohdaneč	 4 7 4  17:17  19
9.  Ostrava	 4 7 4  22:24  19  
10. Zlín	 4 6 5  22:21  18
11. Boleslav	 4 6 5  15:18  18
12. Xaverov	 3 5 7  15:21  14
13. Vítkovice	 3 5 7  11:19  14
14. Poštorná˙	 3 4 8  13:27  13
15. Karviná˙	 3 3 9  20:32  12
16. Frýdek	 2 3 10 11:26   9






Body vozí z venku
FC Boby Brno B - FK Kunovice 0:1 (0:1)
Branku vstřelil ve 32. minutě Pavel Strakáč. Hlavní rozhodčí: Tač z Hlučína. ŽK: Nechvátal - Charvát. Diváků: 200. Kunovice nastoupily v sestavě: Polášek - Strakáč - Palčík, Svoboda, Kaštánek - Bičánek, Malůš, Šimeček, Kachlík (75. Žák) - Kopčil (88. Zlínský), Charvát. Trenér: Lubomír Blaha.
Fotbalisté z Bělinky odjížděli do Slavkova odčinit domácí porážku s Vratimovem. Přestože ze základní sestavy scházeli zranění Uhlíř a Řezník, byli to právě hosté ze Slovácka, kteří zahájili utkání aktivně. Již ve třetí minutě vyzkoušel pozornost brněnského brankáře Vlasáka střelou z dálky Šimeček. Ve dvacáté minutě hlavičkoval Svoboda těsně vedle a o osm minut později agilní Šimeček přestřelil domácí bránu z malého vápna. Ve 32. minutě už byl Šimeček přesnější. Z rohového kopu posadil míč na hlavu Strakáče a ten angličanem zajistil hostům vedení. Konec první půle byl v režii rozhodčího Tače. Pět minut před poločasem ukázal na značku pokutového kopu za údajnou ruku Kaštánka. Spravedlnosti však bylo učiněno zadost a Macík trefil z penalty pouze pravou tyč Poláškovy branky. Za dalších pět minut si mohli dát domácí penaltové repete, které hlavní sudí nařídil za stažení Kroupy Palčíkem, ale ani tentokrát neuspěli, když se blýskl skvělým zákrokem Polášek a Kopuncovu polovysokou střelu za svá záda nepustil.
Do druhé půle vstoupili domácí fotbalisté náporem a vytvořili si mírnou územní převahu. V šestašedesáté minutě došlo ke kuriózní situaci. Brankář Polášek si šel na malé vápno pro míč tečovaný obránci, ovšem ten se k údivu všech i brankáře Poláška odrazil ke zcela volnému Kopuncovi. Ten však svůj penaltový neúspěch neodčinil a prázdnou branku hostů netrefil. V osmašedesáté minutě se opřel do míče domácí záložník Macík a jeho dalekonosná střela ze třiceti metrů orazítkovala břevno svatyně hostů. Další šance si domácí fotbalisté již nevytvořili, naopak minutu před koncem zápasu unikl brněnské obraně Charvát, ale křižná střela mířila do tyče.
Trenér Kunovic Lubomír Blaha po utkání řekl: "Musím pochválit celé mužstvo za bojovnost. Naše obrana dnes působila elastickým dojmem. Přestože domácí neproměnili dva pokutové kopy, je naše vítězství zasloužené. Výborný výkon podal Martin Šimeček."
(bar, sla)






Kanonýr Malár do ligy mistrů?
Již delší dobu probleskují v médiích zprávy o zájmu českých i zahraničních prvoligových klubů o staroměstského kanonýra Vladimíra Malára. "V minulém týdnu jsem byl prostřednictvím manažera Nehody požádán Spartou Praha o oficiální schůzku, která by se měla týkat možného přestupu Malára na Letnou a měla by proběhnout v tomto týdnu," prozradil prezident FC Synot Ivo Valenta, který před všemi oficiálními jednáními chtěl znát názor samotného hráče na přestupový kolotoč, který se kolem něj roztočil.
"S Vláďou jsem mluvil o jeho představách a v podstatě existují dvě možnosti. Buď zůstane v Synotu, protože pokud se nám podaří vykopat ligu, v což všichni doufáme a věříme, měl by ji, jak se říká, u chalupy. Druhá varianta je, že by dostal nějakou zajímavou nabídku, která se neodmítá, a z klubu by odešel. Doposud však žádnou atraktivní nabídku nedostal, takže není s čím srovnávat," řekl Ivo Valenta.
Na posledním podzimním utkání v Poštorné se na Malára přijeli podívat i zájemci ze zahraničí. "Byli tam pozorovatelé z jednoho německého druholigového klubu," potvrdil informaci manažer Synotu Jaroslav Hastík, který na Podluží jednal se zástupci Ratíškovic o možnosti přestupu Karla Kulyka do staroměstského mužstva. "Prozatím jsme na začátku, ale vypadá to slibně," vyjádřil stručně své dojmy po schůzce s představiteli Ratíškovic Hastík.
E. Slavík





Velkomoravský kurýr
Regionální týdeník okresu Uherské Hradiště
č. 45     ze dne   08.11.1999
Vaše připomínky a náměty posílejte na E-mail redakce: kuryr@hitech.cz


Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund

www.hradiste.cz