Číslo: 36
07.09.1999
Článků: 94

Titulní
Zprávy
Uherský
Kultura
Tribuna
Souvislosti
Humor
Internet
Multimedia
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1999
Rok 2000


VELKOMORAVSKÝ KURÝR

Sport

Malár nepřestupuje!
Nešťastná premiéra Kunovic
Hokejisté nedohráli v Uničově
NÁBOR DO PLAVECKÉHO ODDÍLU
Tenisté bojují o druhou ligu
Milánský šampionát novoveskýma očima
Slovácká podruhé na kolenou
Okresní stolní tenis
Jedenáct otázek pro: Petra Slunečka
Ve druhé půli branky nepadaly
Tinka odmítl závěrečné drama
Knock-out v poslední minutě
Vlámské medaile
Župní přebor
Výsledky mládežnických fotbalových mužstev
Okresní fotbal
Slovácká protrhla černou sérii
Atleti bojují o postup
Mistrovství světa v rýžování zlata
SPORTOVNÍ MAGAZÍN
Baník Ratíškovice - FC Synot, a. s. 1:2 (0:0).
Smutek na Bělince
Rozhodly standardky
Podruhé bez bodu
Traplice vítězně, Slovácká B s šestkou




Malár nepřestupuje!
Fotbalisté ze Starého Města odjížděli do Ratíškovic potvrdit úspěšný výsledek z minulého kola proti exligové Karviné, což se jim podařilo. Proto byl po utkání rozhodně spokojenější hostující trenér František Komňacký. "Myslím si, že jsme byli svědky velmi dobrého druholigového utkání. Ratíškovice dokázaly, že jejich postavení v tabulce a poslední výkony nejsou náhodné.
Přesto jsme podle mého názoru byli kombinačně lepší, vytvořili jsme si více šancí a po zásluze vyhráli." Do utkání, přestože se rozcvičoval, nezasáhl hráč tmavé pleti Jerome Dote. Na otázku, kdy už se konečně objeví na hřišti, odpověděl trenér Komňacký s úsměvem: "Třeba už v příštím zápase." Staroměstský kouč má na zkoušce další tři hráče tmavé pleti. "Vypadají docela slušně, hlavně stoper Mbany. Uvidíme, jak si povedou dál," řekl František Komňacký.
Trenér domácího mužstva Vlastimil Palička uznal kvalitu soupeře a byl i tak trošku rád, že jeho celek prohrál právě se staroměstským mužstvem. "Synot byl prozatím nejkvalitnější soupeř, který proti nám hrál. Paradoxem je, že výborné prostředí, které se zde dnes vytvořilo, spíše svazovalo našim hráčům nohy, než aby je povzbudilo. Synot působil fotbalovějším dojmem a o ten gól byl přece jenom lepší. Aspoň, že jsme prohráli s mužstvem mého výborného kamaráda Franty Komňackého," řekl Palička.
Na utkání byl přítomen i prezident FC Synot Ivo Valenta, který minulý týden jednal o Malárovi s jeho manažerem Nehodou. "Pan Nehoda mně předložil nabídku Teplic, která zněla na 7,5 milionu, ale myslím, že bychom se dohodli i na vyšší částce. Nicméně Malár zůstává v FC Synot. Hlavním důvodem jeho setrvání v našem mužstvu je ryze sportovní hledisko. Cílem je postup do ligy a Láďa Malár je v tomto ohledu naším žolíkem," uvedl Ivo Valenta, který přiznal, že Teplice nebyly jediným zájemcem o Malárovy služby.
"Oslovila mě i pražská Sparta, která chtěla Vláďu zapsat na soupisku pro Ligu mistrů. Tento termín však vypršel, takže se k jednání možná vrátíme později . To samé platí o Slavii, jejíž zájem o Malára stále trvá, a samozřejmě i Teplice jsou stále ve hře," prozradil prezident FC Synot.
Evžen Slavík






Nešťastná premiéra Kunovic
TJ Kunovice - HC Cheb 12:18 (6:9)
Kunovické házenkářky měly při své sobotní extraligové premiéře skvělý nástup do utkání. V sedmé minutě svítil na světelném ukazateli stav 3:0 pro domácí a jen málokterý z nadšených diváků by předpokládal, že si po konečném hvizdu domácí nepřipíší na své konto první extraligové body. Domácím hráčkám ale jako by rychlé vedení svázalo ruce a dovolily soupeřkám srovnat krok. V 17. minutě sice ještě vedly 5:4, ale poté jim chebské hráčky šňůrou pěti branek odskočily na 5:9. Do konce poločasu stačily hráčky Kunovic ještě vstřelit jednu branku a odcházely tak do kabin s třígólovým mankem.
Na začátku druhého poločasu se Kunovjanky dokázaly k soupeřkám přiblížit na rozdíl dvou branek, ale více jim už hráčky ze západu Čech nedovolily. Zkušenou hrou si neustále udržovaly čtyř až pětibrankový náskok. Domácí hráčky se sice snažily alespoň zkorigovat stav utkání, ale z přemíry snahy se dopouštěly chyb v rozehrávce, čehož zkušenější soupeř dokázal využít.
Když už se domácí do dobré střelecké pozice dostaly, chyběl jim v koncovce klid a také potřebné štěstí. Konečný výsledek je pro Kunovické házenkářky až příliš krutý a nekoresponduje s předvedenou hrou.
Hlasy po utkání:
trenérka domácích Věra Tománková: "Před začátkem utkání jsem říkala, že když nám zachytají brankářky a bude se nám dařit útok, máme šanci na úspěch. Obrana zahrála tradičně dobře, několik dobrých zákroků měly i gólmanky, nedokázaly jsme se ale prosadit v útočné fázi. Střílely jsme sice jako u Verdunu, ale bohužel nebyl žádný mrtvý."
Trenér Chebu Josef Heřman: "Začátek utkání byl z naší strany hodně nervózní. Potom už holky začaly hrát svoji hru, měnily tempo hry a myslím, že zaslouženě zvítězily."
Sestava Kunovic: Kudrová Šudřichová - Štefková 1, Štěrbová, Kotačková 1, Jakubíčková 2, Romanová 5/2, Májíčková 2, Poláchová, Gálová 1.
Sled utkání: 7. min 3:0, 15. 5:4, 26. 5:9, 30. 6:9, 36. 8:10, 47. 9:15, 60. 12:18. Vyloučení: 0:2. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3.
Michal Sladký






Hokejisté nedohráli v Uničově

Jedna z nových posil hokejistů HC Uherské Hradiště Ivoš Trojek při přátelském utkání s týmem Šumperku. - Foto: Josef Otto
Další dvě přípravná utkání sehráli hokejisté HC Uh. Hradiště. Nejprve si v úterý zajeli do Uničova změřit síly s místním celkem a ve čtvrtek pak na domácím ledě přivítali hokejisty Ytongu.

Uničov - HC Uherské Hradiště 6:3 (2:0, 2:2, 2:1) - nedohráno.

Sestava Uh. Hradiště: Bříštěla - Venený, Pasminka - Stavjaňa, Šnoblt, Šebestů - Vrla, Honysz - Jenáček, Boháč, Pavel - Sladký, Šik - Tkadlčík, Matlach, Hoza - Vavřík, Kašný.
Utkání se hrálo na velmi špatném ledě, který prakticky znemožňoval jakoukoliv snahu o kombinaci. To podstatně více vyhovovalo domácím hokejistům, kteří vsadili na tvrdou a místy až zákeřnou hru.
Uničov se prosadil zejména díky většímu důrazu před oběma brankami. Ve třetí třetině bylo utkání předčasně ukončeno, když hosté odešli do kabin. Branky za Uherské Hradiště vsítili Boháč, Šebestů a Stavjaňa.

HC Uherské Hradiště - Ytong Brno 5:5 (1:3, 1:1, 3:1).

Branky domácích: Tesařík, Stavjaňa, Šebestů, Boháč a Šnoblt.
Domácí hokejisté zahájili utkání až příliš opatrně a už ve 22. vteřině po chybě obrany poprvé inkasovali. Celou první třetinu tahali za kratší konec a proto do kabin odcházeli za nepříznivého stavu. V přestávce se jejich kabinou přehnala menší bouře a na led vyjelo zcela jiné mužstvo. Uherskohradišťští hokejisté si vytvořili výraznou územní převahu, kterou ovšem nedokázali využít střelecky. To se jim povedlo až v závěrečné části, kdy srovnali s Brňany brankově krok a měli dokonce blíže k vítězství. "Od druhé třetiny hráli kluci téměř podle mých představ. Sehráli jsme asi své nejlepší přípravné utkání. Doufám, že forma vygraduje v sobotu při prvním mistrovském utkání," zhodnotil utkání trenér domácích Jiří Vodák.
Sestava domácích: Nečas - Pasminka, Venený - Stavjaňa, Šnoblt, Šebestů - Vrla, Honysz - Jenáček, Boháč, Tesařík - Sladký, Vavřík - Hoza, Matlach, Pavel - Šik, Hefka - Tkadlčík, Morys, Kašný.
V úterý 7. 9. hostí hokejisté HC Uh. Hradiště v posledním přípravném zápase od 18.00 hod. Kroměříž.

Michal Sladký







NÁBOR DO PLAVECKÉHO ODDÍLU
PLAVECKÝ ODDÍL TJ SLOVÁCKÁ SLAVIA UHERSKÉ HRADIŠTĚ POŘÁDÁ VE ČTVRTEK 9. ZÁŘÍ 1999 V 16.00 HOD. V KRYTÉM BAZÉNU NÁBOR TALENTOVANÝCH DĚTÍ.






Tenisté bojují o druhou ligu
V předposledním zápase sezóny porazili tenisté Uh. Hradiště Start Brno 7:2 a stále mají naději na postup do II. ligy. Utkání zhodnotil předseda oddílu Jiří Vyoral: "Tímto vítězstvím jsme si uchovali naději na postup. O všem rozhodne poslední kolo, ve kterém my musíme porazit Brno Bosonohy a Start Brno musí zvítězit nad Fatrou Napajedla."
Výsledky - dvouhry: Pindur - Vondráček 2:6, 5:7, Gregor - Švec 6:2, 2:6, 1:6, Walterová - Filipová 4:6, 6:3, 6:3, E. Bočková - Vojáčková 4:6, 6:3, 6:4, Vychytil - Daniel 6:0, 6:1, Svoboda - Bajgar 6:1, 6:2.
Čtyřhry: Bočková, Walterová - Filipová, Vojáčková 6:1, 6:4, Gregor, Vychytil - Švec, Vondráček 6:2, 6:2, Pindur, Svoboda - Bajgar, Daniel 6:3, 2:6, 7:5.
(ms)






Milánský šampionát novoveskýma očima

Posledním Novovesanem startujícím na mistrovství světa na krátkých tratích byl v loňském roce Petr Hruška (vzadu), na snímku spolu s Janem Součkem z Dukly Praha. - Foto: vp
Jubilejní, třicáté mistrovství světa v rychlostní kanoistice na krátkých tratích, které se uskutečnilo v italském Miláně, je už minulostí. Poprvé od roku 1992 nereprezentoval Českou republiku na této soutěži závodník z Ostrožské Nové Vsi (naposled loni v Szegedu olympionik Petr Hruška, účastník semifinále deblkajaků na 200 metrů).
Zatímco Hruška po rozchodu s pražským Kučerou nenalezl vhodného spolujezdce, a jak sám říká: "V Dukle to nejde od desíti k pěti, ale od dvaceti ke dvěma," o čemž svědčí medailová bilance na letošním republikovém šampionátu, kde Dukla Praha získala tituly jen ve složených posádkách spolu s dalšími oddíly, jeho reprezentační kolega Petr Pojezný se zotavuje po patáliích s ledvinami. I tak byli vodáci z Ostrožské Nové Vsi přitom, coby fanoušci.Více jak čtyři medaile národního týmu, respektive Martina Doktora a Procházkovy čtyřkanoe, těší znalce vyjetých deset míst pro olympijské hry, které se konají v příštím roce v Sydney.
"Po pravdě řečeno z míst zajišťujících účast českých závodníků na olympiádě mám nejen já, ale i ostatní možná větší radost než ze získaných medailí," prozrazuje novoveský kouč Vít Pjajčík.
"Olympiáda - to je prostě něco. Navíc naše federace neustále bojuje s udržením tohoto sportovního odvětví mezi olympijskou elitou. V Austrálii to bude již 64 let nepřetržitě, co rychlostní kanoisté startují pod pěti kruhy!"
Olympijská šance je šancí i pro závodníky Ostrožské Nové Vsi. Ti by totiž mohli navázat na Barcelonu a Atlantu, kde Slovácko reprezentoval letos osmadvacetiletý kajakář Petr Hruška.
"Poprat se o konkrétní nominaci bude velmi obtížné," říká Pjajčík. "Pochybuji, že někdo z těch, co místa v Sydney vyjeli, si nechá svoji životní šanci vzít. Ale sport je sport. S tím je nutné vždy počítat. Rozhodují okamžiky, nikoliv dlouholeté zásluhy. Podstatně horší to budou mít kanoisti. Doktorova pozice bude asi neotřesitelná a v deblkanoích je obrovská tlačenice. Optimističtěji to vidím na kajaku. Přeci jenom sedm míst oproti třem kanoistickým je něco jiného." Juniorského trenéra Pjajčíka samozřejmě zaujaly výkony bývalých juniorů, se kterými měl tu čest se seznámit na MSJ MEJ.
"Maxima Opaleva si moc dobře pamatujeme z Finska, kde triumfoval jak při světovém poháru ve svých sedmnácti letech, tak o rok později na mistrovství světa v roce 1997. V témže roce zářil i polský kajakář Twardowski, letos několikanásobný medailista! Němec Ronald Rauhe stihl před měsícem dobýt svůj další juniorský titul na MS juniorů v Záhřebu a teď se může pochlubit dospěláckou medailí z dvoustovky!" Z našeho týmu vzpomíná Pjajčík na Zárubu, Hottmara, Hellera, Futerovou, jež prošli juniorkou za jeho působení.
Finalista na K2 a K4 na trati 500 metrů, brněnský rodák Petr Holubář, se představil na nedávném mezinárodním mistrovství Moravy v Ostrožské Nové Vsi, kde vyhrál debla spolu s devatenáctiletou novoveskou nadějí Bohumilem Kusákem. "Je vidět, že Holubářovi start u nás na Kunovské tabuli prospěl," dodává s nadsázkou novoveský trenér.
(vp)






Slovácká podruhé na kolenou
Slovan Břeclav - Slovácká Slavia Uh. Hradiště 2:0 (0:0)
Branky: 64. Král, 67. Huláček. Sledovalo 300 diváků.
Sestava Slovácké Slavie: Kaňa - Orlovský, Strakoš, Beníček, Herodes, Nekarda, Buchta, Mikulášek (63. Machala), Chlachula, Lukůvka (87. Válek), Racek (76. Hrbek). Trenér: Pavel Franěk.
Fotbalisté Slovácké Slavie odjeli k dalšímu mistrovskému utkání divizní soutěže oslabeni o potrestaného kapitána Lysoňka, ale s uzdraveným Beníčkem a s Kaňou v brance.
Domácí fotbalisté vstoupili do utkání velkým náporem a prvních dvacet minut uzamkli hosty na jejich polovině. Reprezentanti Slovácké se postupně vymanili z tlaku a poprvé zahrozili nebezpečným Rackem, který jen těsně minul domácí branku.
V další slibné příležitosti se poté ocitla dvojice Strakoš a Chlachula, ale ani jejich spolupráce neskončila gólem. Zbytek první půle se dohrával v režii Slovácké, ale bohužel bez brankového efektu, a tak odcházela obě mužstva do šaten za bezbrankového stavu.
Druhou půli odstartovali domácí fotbalisté opět drtivým náporem. Korunovat se jim ho povedlo ve čtyřiašedesáté minutě, kdy dvanáctý hráč mužstva z Podluží, hlavní rozhodčí, daroval domácímu týmu výhodu pokutového kopu. Břeclavští nabízenou penaltu s díky přijali a ujali se vedení - 1:0.
I po tomto deprimujícím okamžiku nesložili svěřenci trenéra Fraňka zbraně a vrhli síly do útoku. V těchto fázích se začala projevovat lepší fyzická kondice hráčů Uherského Hradiště. Byli to však paradoxně domácí hráči, kteří zvýšili své vedení v sedmašedesáté minutě Huláčkem, po ideálně provedeném trestném kopu - 2:0. "Trefil to perfektně přes zeď, takže Kaňa neměl šanci," řekl k inkriminovanému momentu trenér Slovácké Pavel Franěk.
Po druhé brance v hradišťské síti se domácí kolektiv stáhl na svoji polovinu a soustředil se na ubránění svého náskoku, což se ji nakonec podařilo. Pro Slováckou Slavii to znamená druhou porážku v soutěži a pád v divizní tabulce směrem dolů.
Trenér hostujícího celku Pavel Franěk po utkání řekl: "Do utkání jsme šli s jasným cílem - odvézt si minimálně bod, což se nepovedlo, a proto nemohu být spokojen. Sebekriticky však musím říci, že jsme v tomto utkání na vítězství neměli."
(sla)






Okresní stolní tenis
Okresní žebříček žáků ve stolním tenisu za sezonu 1998-1999
1. Miroslav Janča Hluk
2. Zbyněk Dufka Hluk
3. Karel Krhovský Hluk
4. Petr Zimčík Hluk
5. Martin Beníček Nivnice
6. Kamil Malík Kunovice
7. Jiří Horehleď starší Kunovice
8. Ivo Mikulec Dolní Němčí
9. Michal Kapec Nivnice
10. Patrik Kašpárek Dolní Němčí
11 - 15. Jakub Romeň Dolní Němčí
11 - 15. Miroslav Pisklák Kunovice
11 - 15. Jan Ježek Dolní Němčí
11 - 15. Ladislav Stloukal Dolní Němčí
11 - 15. Tomáš Straka Dolní Němčí
16 - 20. Jan Čep Nivnice
16 - 20. Ladislav Salvet Bojkovice
16 - 20. Pavel Daněk Dolní Němčí
16 - 20. Jan Salát Dolní Němčí
16 - 20. Petr Mazura Kunovice
21 - 25. Jan Stehlík Bojkovice
21 - 25. Jan Hásek Ostrožská Nová Ves
21 - 25. Oldřich Macháček Bojkovice
21 - 25. Jan Vráblík Vlčnov
21 - 25. Martin Kubíček Vlčnov
26 - 31. Jiří Horehleď mladší Kunovice
26 - 31. Lukáš Kašpařík Vlčnov
26 - 31. Petr Hastík Ostrožská Nová Ves
26 - 31. Lukáš Křivák Kunovice
26 - 31. Martin Studený Kunovice
26- 31. Jan Hrachovský Ostrožská Nová Ves

V žebříčku jsou uvedeni hráči,kteří odehráli více jak 50 % utkání v sezóně. Figurují zde mladší i starší žáci, přičemž ti mladší jsou v nevýhodě. Při hodnocení se přihlíželo i k okresnímu přeboru jednotlivců a turnajům.

Antonín Vlk






Jedenáct otázek pro: Petra Slunečka
Místo a datum narození: 8. 4. 1978 v Uherském Hradišti
Současný klub: TJ Spartak Hluk
Dřívější působiště: TJ Vésky, TJ Kunovice
Držení rakety: pravá ruka
Stav: svobodný, bezdětný, momentálně zadaný

V kolika letech jsi začínal se stolním tenisem a kdo tě k němu přivedl?

Se stolním tenisem jsem začínal v šesti letech a do haly mě poprvé přivedl můj otec.

Na kterého trenéra nejraději vzpomínáš?

Na žádného, protože všichni ze mě málem sedřeli kůži. Ale vážně. Rád vzpomínám na všechny. Na pány Nováčka, Smetanu, Houžvu, nesmím zapomenout ani na mého bratra.

Jaký byl, případně je, tvůj stolnětenisový vzor?

Je to Andrzej Grubba a případně Jan Owe Waldner.

Jaký je tvůj největší stolnětenisový úspěch? Ještě v juniorském věku jsem na turnaji v Hodoníně porazil několik tehdejších reprezentantů.

Čeho by jsi chtěl ve stolním tenise ještě dosáhnout?

Nějaké velké cíle si nekladu, protože momentálně nemám kvůli povinnostem v zaměstnání na stolní tenis příliš času.

Na čem si nejvíc pochutnáš a jaký je tvůj oblíbený nápoj?

Jednoznačně na rajské. Mým oblíbeným pitím je jahodový džus se šlehačkou. No, a můžeme zmínit i vodku s mlékem.

Tvé záliby a koníčky?

Všechno, co se týká sportu. Kromě ping-pongu ještě například tenis a fotbal.

Tvůj vysněný vůz a ideální dovolená?

Ideální vůz Hyunday Coupe. Na dovolenou bych jel s přítelkyní na Mallorku.

S kým by jsi se chtěl v životě setkat?

O tom jsem moc nepřemýšlel. Ale asi s Alenou Šeredovou.

Tvůj oblíbený politik, herec a zpěvák?

Mým oblíbeným politikem je Miloš Zeman, protože vypadá úplně stejně jako můj ředitel. Nejvíc se mi líbí skupina Holki. Z herců mám nejradši Bruce Willise a Julii Roberts.

Co ještě děláš kromě stolního tenisu?

Jsem obchodní zástupce jedné obchodní firmy.

Michal Sladký







Ve druhé půli branky nepadaly
FK Kunovice - Roubina Dolní Kounice 2:1 (2:1)
Branky: 24. Zlínský, 36. Kaštánek - 35. Malůš vlastní. Rozhodčí: Vaculík. ŽK: Kachlík, Šimeček, Bičánek - O. Vencl, Pavelka, Hošťálek. Sledovalo 520 diváků.
Sestava Kunovic: Polášek - Kopčil, Strakáč, Řezník (82. Žák), Suchý (69. Bičánek), Šimeček, Malůš, Kaštánek, Kachlík - Charvát, Zlínský (89. Koníček). Trenér: Lubomír Blaha.
Domácí trenér Lubomír Blaha provedl po prohraném utkání v Hranicích určité korektury sestavy, navíc mu chyběli zranění Palčík a Uhlíř. Přesto se domácí pustili do soupeře s vervou a byli aktivnější. Už ve třinácté minutě se ocitl ve vyložené šanci Strakáč, ale jeho hlavičku brankář Kounic Pavlíček reflexivně vyrazil. O necelých jedenáct minut později se poprvé měnilo skóre. Charvát vybojoval míč, přistrčil ho Zlínskému, který z hranice šestnáctky pohotovou střelou pod břevno nedal Pavlíčkovi šanci - 1:0.
Vyrovnání přišlo deset minut před koncem první půle, kdy si centr Hošťálka do vlastní sítě srazil domácí Malůš - 1:1. O minutu později však zaúřadoval opět Charvát, který vysunul ideálně po pravé straně Kaštánka, který podél Pavlíčka upravil na 2:1.
Do druhého poločasu nastoupili hosté se snahou vyrovnat a po celý druhý poločas byli lepším mužstvem. V padesáté minutě se vyznamenal domácí brankář Polášek, když vyrazil gólovou hlavičku hostujícího Sovy. Z následného rohu zkoušel hlavou štěstí Kovanda, ale branku těsně minul. V poslední minutě mohl srovnat stav útočník hostů Hošťálek, ale ani z malého vápna nedokázal dopravit míč za Hošťálkova záda.
Hlasy po utkání:
Lubomír Blaha, FK Kunovice: "První poločas jsme hráli solidně. Ve druhé půli jsme se začali bát o výsledek, nechali se zatlačit do defenzívy a hráli příliš pasivně a ustrašeně. Jsem rád, že jsme vyhráli, i když remíza by byla možná spravedlivější." Milan Šmarda, D. Kounice: "Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme udělali dvě hrubky a byli za to potrestáni. Ve druhém poločase jsme byli jasně lepší, a proto si myslím, že by dělba bodů byla spravedlivější."
Milan Bartoš






Tinka odmítl závěrečné drama
Dolní Němčí - Bystrc 3:0 (1:0)
Branky: 82. a 84. Tinka, 5. R. Bobčík. Diváků: 320. Rozhodčí: Slabý.
Sestava domácích: A. Kadlček - Fibichr, P. Kadlček, Tinka, R. Zimčík, Hanák, Polášek (77. L. Zimčík), R. Bobčík, Švardala, Zajíc (81. Antl), J. Bobčík (68. Stojaspal).
Domácí vstoupili do utkání aktivně a hned od začátku se dostávali do střeleckých příležitostí. V 5. minutě kopal trestný kop Zajíc, brankář hostí jeho střelu vytlačil vedle brány, ale na dorážku R. Bobčíka již byl krátký - 1:0. Hosté se nadále museli bránit útokům domácích, kteří však nepřesně stříleli. Pokusy Poláška, R. Bobčíka i Fibichra zneškodnil pozorný Skalník.Ve 23. minutě zahrozili hosté Zachrou, ale Kadlček v brance domácích byl na místě. Ve 40. minutě to byl znovu Kadlček, kdo zachránil domácí před vyrovnáním, když zneškodnil střelu Nešpůrka. Závěr poločasu patřil jednoznačně Bystrci, která ovšem neměla štěstí při zakončení. Když už hostující Kašík ve 44. domácího brankáře překonal, zastavila jeho střelu tyč.
Nástup do druhé půle měli opět lepší Dolněmčané, ale střelu R. Bobčíka zastavil jeden z hostujících obránců na čáře. Rozhodnutí tak padlo až v samotném závěru, kdy se během dvou minut dvakrát trefil domácí Tinka a upravil tak na konečných 3:0.
(JD, ms)






Knock-out v poslední minutě
1. FC Polešovice - Mysločovice 1:2 (1:0)
Branka domácích: 43. Michálek. ČK: 60. Michálek. Diváků: 200.
Sestava Polešovic: Martínek - Čožík, Švejčara, Lahola, Samsonek Červinka, Kment, Hladiš, Kreisl (75. Vojtek) - Měšťánek, Michálek.
Polešovice začaly v domácím prostředí aktivněji a častěji se dostávaly na dostřel branky Mysločovic. Jejich střely ovšem buď neměly správný směr, nebo postrádaly důraz. Hosté postupně hru vyrovnali a celý první poločas drželi s domácími krok. Až v samotném závěru poločasu se prosadil domácí Michálek a Polešovice vedly 1:0.
Do druhé půlky vyběhli domácí s cílem soupeře co nejdříve "dorazit". Jejich záměr se ovšem nezdařil a krutě na to doplatili. Prvním signálem k obratu bylo pro hostující mužstvo vyloučení Michálka v 60. minutě utkání. Plně do sedla jim pak pomohl šťastný gól, kdy nenápadný lob doslova sfoukl za Martínkova záda nevyzpytatelný vítr. Poslední hřebíček do polešovické rakve hosté zatloukli v závěrečné minutě a odvezli si tak domů všechny tři body.
(JM, ms)






Vlámské medaile
Zatímco v loňském roce se Pavel Kusák stal v Belgii vicemistrem Vlámska, letos si ještě o stupínek polepšil a na tamním mezinárodním mistrovství získal poslední srpnový víkend dvě zlaté a jednu stříbrnou medili.
Sedmnáctiletý Kusák zvítězil na singlkajaku a deblkajaku na trati 500m. Stříbrný stupínek obsadila novoveská naděje na dvojnásobné trati na deblkajaku. Kromě toho si Pavel Kusák připsal na své konto ještě dvě čtvrtá místa na singlkajaku na tratích 1000 a 5000 metrů.
Do Belgie odcestoval talentovaný junior a odchovanec oddílu z O. N. Vsi spolu s pražským Klubem vodních sportů, kde doposud, během svých středoškolských studií, působil.
(vp)






Župní přebor
PŘEDEHRÁVKA 15. KOLA: Hodonín Hluk 1:3 (0:2)
Hosté nastoupili už s omilostněným Běhunčíkem, ale bez distancovaného Hubáčka. Hlučané měli od začátku více ze hry a o vítězství rozhodli už v první půli. Domácí po obrátce sice snížili, ale hosté kontrovali Fr«hafem. Těsně před koncem ještě trefil hostující Konečný tyč. Janík - Žajdlík, Němčický, Fr«hauf. Rozhodčí Daněk, 100 diváků.

Vracov Hulín 2:0 (2:0). Lunga, Hozák. Rozhodčí Toman, 300 diváků.
Kostelec - Uh. Brod 3:0 (0:0). Domácí rozhodli o vítězství na začátku první půle, kdy během deseti minut vstřelili tři branky. Polášek, Berger, Šebák. Rozhodčí Vojvodík, 200 diváků.
Mikulčice - Šardice 0:1 (0:0). Doležal. Rozhodčí Šafář, 150 diváků.
Veselí n. M. - V. Otrokovice 3:2 (3:2). A. Grabec, Obal, R. Grabec - Jordánek, Kvapil. Rozhodčí Hrabal, 100 diváků.
Hradčovice - Vsetín 1:0 (0:0). Dynka z pen. Hradčovice v utkání neproměnily řadu šancí. Jejich střelecké trápení ukončil v 67. minutě Dynka, který proměnil pokutový kop. V závěru mohli domácí o těsné vítězství přijít, ale gólman Fornůsek své mužstvo podržel. Rozhodčí Dohnálek, 200 diváků.
Břestek - Velké Karlovice 2:1 (1:0). Utkání průměrné úrovně probíhalo v režii domácích. Po úvodní brance Sonntága se čekalo na další góly do poslední minuty, kdy se opět trefil Sonntág a za hosty snížil Orság. Sonntág 2 Orság. Rozhodčí Chromek, 200 diváků.
Kateřinice - Morkovice 2:3 (0:2). Zbranek 2 - Novotný, Kroutilík, Parobek. ČK: Pisklák Janecký. Rozhodčí Schmid, 150 diváků.
(RL)






Výsledky mládežnických fotbalových mužstev
Moravskoslezská dorostenecká liga - starší a mladší:
Slovácká Slavia - Třebíč 3:2, Hrbek 2, Soviš. V dramatickém utkání se nakonec štěstí přiklonilo k fotbalovějším domácím, kteří nakonec zvítězili.
Slovácká Slavia - Třebíč 6:0, Kadlec 2, Prachař 2, Zalubil 2. Jednoznačná záležitost domácích, kteří byli po všech stránkách lepší a s chutí si zastříleli, když skóre bylo vyšší a vyšší.
FC Synot - TJ Ratíškovice 2:5 (0:1)- mladší. Churý, Koutný - Janeček 2, Ondra, Toman, Bjurkovič.
FC Synot - TJ Ratíškovice 1:2, (0:0) - starší. Lesa - Koštuřík, Koplík.

Moravskoslezská žákovská liga - starší a mladší:

Slovácká Slavia - Olomouc 1:2, Macko. Proti fotbalovějším hostům domácí bojovali, ale bohužel na lepšího soupeře nestačili a prohráli přijatelně 1:2.
Slovácká Slavia - Olomouc 1:2, Slavík.
Petra Drnovice - FC Synot 0:5 (0:2) - mladší. Kudela, Dufka, Sukup, Červínek a Máčal.
Petra Drnovice - FC Synot 4:3 (2:2) - starší. Rozehnal 2, Vyhlídal.

Okresní přebor dorostu

Topolná - Březolupy 2:3, Škára 2 - Kašný 2, Tureček.
Zlechov Újezdec 2:5, Novotný, Lesa - Coufalík 2, Bachůrek, Kelíšek, Rýzner.
Buchlovice - Boršice 2:0, Černý, Kučík.
Uh. Ostroh - Suchá Loz 5:1, Horák 2, Zábranský, Majerčík, Peprníček - Kubiš.
O. N. Ves - Kněžpole 6:0, Fábry 2, Slezák 2, Galuška, Peprníček.
Březová - Bystřice 5:2, Muránik, Beníček.

Župní přebor - starší a mladší dorost:

Slovácká Slavia B - Vsetín, starší 0:0. Proti prvnímu celku tabulky se kluci vypjali k výbornému výkonu a dokonce mohli zvítězit, ale branku se jim nepodařilo vsítit. Nakonec zasloužená remíza.
Slovácká Slavia B - Vsetín, mladší 1:3, Kašný. Ve vyrovnaném utkání zvítězili hosté, kteří byli fyzicky zdatnější a starší o dva roky.
Holešov - Slušovice 5:1 a 5:2,
Bystřice p/H. - J. Otrokovice 1:5 a 2:1,
FC Vsetín - Napajedla 2:0 a 6:0.,
Kyjov - Hulín 5:01 a 4:2,
Uh. Brod - Karolinka 6:2 a 5:0,
Brumov - Šardice 1:4 a 2:3,
Morkovice - Kunovice 5:5 a 3:1

Župní přebor - starší, mladší žáci:

Hluk - Brumov 1:1 a 0:9, Bystřice p/H. - Hodonín 1:1 a 4:2, Kroměříž - Slavičín 1:0 - 7:0, Šardice - Kyjov 1:4 a 3:2, Štítná n/Vl. - Veselí n/M. 1:1 a 2:2, Morkovice - Zlín B 1:4 a 0:9.

Župní soutěž dorostu:

Skupina A: Bojkovice - Choryně 3:3, Kelč - Poličná 1:0, Mysločovice - St. Vsetín 4:0, Podlesí - Vlachovice 2:2, Štítná n/Vl. - Všetuly 7:0, Malenovice - SKP Zlín 2:0, Slavičín - Bylnice 7:1.
Skupina B: Tupesy - Hluk 0:3, Jarošov - Strání 4:1, Nedachlebice - Drslavice 1:0, Jalubí - Zborovice 1:6, Havřice - Kvasice 4:3, Bánov - Šumice 0:3, Polešovice - D. Němčí 1:2.
Skupina C: Mutěnice - Vnorovy 1:1, Ždánice - Rohatec 1:1, Hr. Lhota - Velká n/Vl 2:4, Prušánky - Lipov 2:2, Vacenovice - Hovorany 3:1, Dubňany - Veselí n/M. 0:1, Strážnice - Mikulčice 0:2.

(RL, LV)







Okresní fotbal
III. TŘÍDA
Korytná - Sušice 4:1, Popelka, Gál, Janča, Mikláš - Bartoš.
Zlámanec - Žítková 1:1, Masařík - Klobušický.
Babice - Bánov 0:2, Machalík, Vystrčil.
Bílovice - Jalubí B 2:1, Bajaja 2 - Obdržálek.
Havřice - Přečkovice 4:1, M. a P. Slavíčkovi, Mikulec, Polášek - Bušo.
Bystřice - Medlovice 3:0, Král 3.
Kostelany - Pitín 4:1, Ventrča 2, Černý, Kamarád - Salvot.


1. Havřice 4 1 0 16:3 13
2. Bánov 4 0 1 18:2 12
3. Kostelany 4 0 1 14:9 12
4. Korytná 3 0 2 11:8 9
5. Přečkovice 3 0 2 11:9 9
6. Babice 3 0 2 10:13 9
7. Zlámanec 2 1 2 6:9 7
8. Jalubí B 2 0 3 7:6 6
9. Pitín 2 0 3 8:12 6
10. Bílovice 1 1 3 8:11 4
11. Bystřice 1 1 3 4:9 4
12. Medlovice 1 1 3 10:15 4
13. Žítková 1 1 3 5:16 4
14. Sušice 1 0 4 8:14 3

IV. TŘÍDA SK. A

Huštěnovice - Částkov 9:0,
Osvětimany - Slovácko 0:2,
Topolná - Mistřice 6:3,
Mařatice - Boršice B 1:2,
Košíky - Podolí A 1:1,
Popovice - Jankovice 1:2,
Kněžpole B - Ořechov B 2:2


1. Slovácko 4 1 0 20:4 13
2. Topolná 4 0 1 22:10 12
3. Popovice 4 0 1 14:8 12
4. Huštěnovice 3 1 1 21:10 10
5. Podolí A 3 1 1 13:10 10
6. Mařatice 2 1 2 10:8 7
7. Jankovice 2 1 2 10:11 7
8. Osvětimany 2 0 3 7:9 6
9. Košíky 1 2 2 6:7 5
10. Mistřice 1 0 4 4:16 3
11. Boršice B 1 0 4 4:16 3
12. Částkov 1 0 4 7:27 3
13. Ořechov B 0 2 3 4:16 2

IV. TŘÍDA SK. B

Suchá Loz - Záhorovice 1:2,
Vlčnov B - Starý Hrozenkov 1:1,
Podolí B - Březová 0:7,
Boršice - Nezdenice 5:1,
Komňa - Krhov 8:0.


1. Březová 4 1 0 29:6 13
2. Boršice 4 0 2 32:3 12
3. Komňa 3 0 2 16:14 9
4. Záhorovice 3 0 2 13:16 9
5. St.Hrozenkov 2 1 2 21:9 7
6. Suchá Loz 2 1 1 9:5 7
7. Vlčnov B 1 2 1 9:3 5
8. Nezdenice 1 1 3 8:24 4
9. Rudice 1 0 3 9:15 3
10. Podolí B 1 0 3 7:17 3
11. Krhov 0 0 5 7:38 0

Ladislav Vacenovský







Slovácká protrhla černou sérii
Slovácká Slavia Uh. Hradiště - Chropyně 3:1 (3:0)
Branky: 7. Buchta, 22. Machala, 27. Chlachula - 47. Hofírek. Rozhodčí: Chylík z Brna. Sledovalo 150 diváků.
Sestava Slovácké: Kaňa - Orlovský, Strakoš, Beníček, Herodes, Machala, Buchta (71. Nekarda), Mikulášek (87. Vařecha), Chlachula, Lukůvka (76. Hrbek), Racek. Trenér: P. Franěk.
Hráči Slovácké nastoupili proti předposlednímu celku divize útočně naladěni a už v sedmé minutě se poprvé měnilo skóre zápasu. Míč putoval po ose Orlovský, Lukůvka, Buchta a posledně jmenovaný zařídil domácímu celku vedení - 1:0. O tři minuty později se v dobré příležitosti ocitl střelec úvodního gólu Buchta, ale tentokrát mířil nad branku. Hosté se dostali ke slovu po více než čtvrthodině hry. Jejich šanci však zmařil výborným zákrokem mladý gólman Slovácké Kaňa. Domácí fotbalisté pokračovali v ofenzívní hře a ve dvacáté minutě nedokázal zužitkovat ideální přihrávku Strakoše Chlachula. O několik okamžiků později se Chlachula proměnil v nahrávače, poslal míč Rackovi, ten přiťukl Machalovi, který si pohrál s hostující obranou a střelou ke vzdálenější tyči upravil na rozdíl dvou branek - 2: 0.
V pětadvacáté minutě vyrobili před Kaňou závar hosté, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Naopak na druhé straně se po ideálním Chlachulově vysunutí trefil Racek - 3: 0. Po celý zbytek první půle měli hru pod kontrolou domácí hráči, ale Buchta, Mikulášek, Racek ani Machala síť počtvrté rozvlnit nedokázali.
Nástup do druhého dějství vyšel lépe hostům a ve 47. minutě skóroval z opakovaného trestného kopu Hofírek. Inkasovaná branka fotbalisty probrala Slovácké z letargie a v desáté minutě druhé půle mohl zvýšit náskok domácího kolektivu Chlachula, ale jeho střelu zastavila tyč. Tentýž hráč orazítkoval o dvě minuty později břevno a následnou dorážku poslal Mikulášek nad. Hezký fotbalový moment byl na Slovácké k vidění po hodině hry, když po Machalově centru vystřihl nůžky Racek, ale bez brankového efektu. Hosté se do útoku mnoho nedostávali a jejich ojedinělé pokusy, pokud nešly vedle, likvidoval v pohodě chytající Kaňa. V sedmašedesáté minutě pálil z přímého kopu Orlovský a míč skončil po teči jednoho z hostujících obránců na břevně.
V poslední dvacetiminutovce se již nic podstatného nepřihodilo, domácí hráli, co potřebovali, kontrolovali hru a výsledek udrželi.
Trenér P. Franěk po utkání řekl: "V první půli jsme soupeři nedovolili prakticky nic a výsledek 3:0 hovoří za vše. Druhá půle byla z naší strany vlažná a neurovnaná. Ve hře se na můj vkus objevilo příliš mnoho nepřesností. Výkon soupeře odpovídá jeho postavení v tabulce."
(sla)






Atleti bojují o postup
I třetí místo v závěrečném kole základní části divize stačilo atletům Sl. Slávie k celkovému vítězství ve skupině "B". Na třineckém tartanu vybojovali naši muži pět vítězství a naznačili tak, že i v kvalifikaci nejsou bez šancí. K oporám družstva již tradičně patřili skokani a sprinteři, z nichž E. Gilk zvítězil ve skoku dalekém a trojskoku. V dálkařském sektoru mu sekundoval poprvé v seniorském dresu závodící J. Blaha, který po 5. místě v dálce vyhrál v kvalitním osobním rekordu běh na 200 m. Stálicí na sprinterských tratích je T. Chlachula, který obsadil shodně 3. místo na 100 a 200 m.
Milým překvapením bylo 3. místo teprve žáka J. Vávry v běhu na 1500 m. Také oštěpařský sektor ovládli naši závodníci R. Novák a I. Ressler, kteří se umístili na 1. respektive 3. místě. Na čtvrtce zvítězil M. Šuránek a třetí byl M. Bilavčík. Na půlce a 3000 m př. se prosadil mladší David Šuránek. Naše dvě kvarteta dovršila úspěch oslabeného družstva a svým 2. a 3. místem nás poslala do kvalifikace o postup do II. NL z vedoucí pozice.

Z výsledků:

100 m: 3. Chlachula 11,2 s, 4. Omelka 11,2 s, 9. Tomeček 11,6 s,
200 m: 1. Blaha 22,7 s, 3. Chlachula 23,3 s, 4. Tomeček 23,7 s, 5. Bilavčík 24,1 s,
400 m: 1. M. Šuránek 52,1 s, 3. Bilavčík 53,5 s,
800 m: 6. D. Šuránek 2:07,0 min.,
1500 m: 3. Vávra 4:26,4 min., 7. Pinďák 4:32,6 min.,
3000 m př: 4. D. Šuránek 10:26,1 min.,
400 m př: 5. M. Šuránek 62,1 s, 6. Michalčík 62,9 s,
dálka: 1. Gilk 674 cm, 4. V. Surý 626 cm, 5. Blaha 626 cm,
trojskok: 1. Gilk 13,53 m,
výška: 10. Gilk 168 cm,
disk: 3. Uhlík 35,84 m, 8. Novák 33,52 m,
oštěp: 1. Novák 53,55 m, 3. Ressler 45,10 m,
4 x 400 m: 2. Chlachula, Bilavčík, Gilk, M. Šuránek, 3. Tomeček, Michalčík, Blaha, D. Šuránek.
(IR)






Mistrovství světa v rýžování zlata

Ve dnech 23. - 29. srpna se na řece Kocábě u Malé Lečice uskutečnilo Mistrovství světa v rýžování zlata. Součástí akce, jejímž pořadatelem byl Český klub zlatokopů a Česká tábornická unie, byla i soutěž amatérů. Mezi závodníky z celého světa se v semifinále ocitl i reprezentant našeho města, sedmnáctiletý Ondřej Hájek, který se v celé soutěži umístil na 7. místě.

Ondřeji, jak celý závod na Kocábě probíhal?

Nejdříve probíhaly vyřazovací kola, poté následovalo semifinále a poslední den samotná finále všech kategorií.

Kolik účastníků se soutěže zúčastnilo?

Celého závodu se zúčastnilo přibližně 650 závodníků v osmi kategoriích. Celkově pak asi 3000 lidí.

Jak bys stručně popsal rýžování zlata?

Úkolem každého závodníka je v co nejkratším čase pomocí rýžovací pánve vyrýžovat z předem připraveného písku (ten váží asi 15 kilogramů) všechny zlatinky, kousky zlata menší než jeden milimetr.

Co je nutné udělat pro to, aby člověk zvítězil?

K vítězství je třeba určité šikovnosti a také notná dávka štěstí.

Proběhly v rámci mistrovství i nějaké další akce?

Během šampionátu proběhly v areálu koncerty country kapel, ale také soutěž v pití piva nebo exkurze po okolí zaměřené na poznávání míst, kde se těží zlato.

Z kolika a jakých zemí přijeli na mistrovství mezinárodní soutěžící?

Účastníci pocházeli celkem ze šestnácti zemí doslova celého světa, mimo jiné z Rakouska, Polska, Itálie, Německa, Francie, Španělska, USA, Velké Británie, Finska, Švédska, Kanady, JAR, Austrálie či Japonska.

Co musí člověk udělat, aby se mohl soutěže zúčastnit?

Stačí kontaktovat Český klub zlatokopů a požádat o zaslání přihlášky. Soutěžit mohou lidé od 6 do X let.

Evžen Slavík







SPORTOVNÍ MAGAZÍN
HASIČI SI DALI DOSTAVENÍČKO NA MASARYKOVĚ NÁMĚSTÍ
V neděli 5. září se na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti sešly hasičské sbory z Moravy a Slovenska, aby změřily své síly v disciplíně požární útok.
Součástí této akce, jejímž pořadatelem byl dobrovolný hasičský sbor z Mařatic, byla ukázka historické a moderní požární techniky.
Ze zúčastněných třiadvaceti požárních družstev se nejvýše umístili favorizovaní hasiči z Mistřic, kteří dosáhli času 18, 56 s a získali prémii pro vítěze ve výši 2 500,- Kč, pohár a věcné ceny. Na stříbrný stupínek vystoupilo družstvo z Radíkova (okres Přerov) čas 18, 87 s - a na třetím místě skončili reprezentanti z Brna-Starého Lískovce časem 19, 53 s.
Pořadí na dalších místech první desítky bylo následující:
4. SDH Vacenovice,
5. SDH Pravčice,
6. SDH Bojkovice,
7. SDH Kněžpole,
8. SDH Mařatice I.,
9. SDH Strání,
10. SDH Hostěrádky.

ZÁVODY HORSKÝCH KOL JUVACYKLO CUP

Vítězem druhého ročníku závodu horských kol Juvacyklo Cupu v crosscountry a sjezdu se stal s velkým náskokem Petr Lochman z Otrokovic, který odstartoval jako první a své místo do cíle nikomu nepřepustil. Na druhé příčce dojel se ztrátou třiačtyřiceti sekund Pavel Macík ze Želechovic a pro bronz si mezi stovkou závodníků přijel Přemysl Žaludek ze Zlína. Mezi ženami protnula cílovou pásku jako první Dana Chrudimská z Boršic před Radkou Chromkovou.
Výsledky jednotlivých kategorií děti do 15 let:
1. Petr Hala, 2. Radek Holík, 3. Martin Tichopádek.
Děti 10 - 15 let:
1. Jiří Klíma, 2. Aleš Vávra, 3. Jaroslav Ševčík.
Junioři: 1. Petr Lochman, 2. Pavel Macík, 3. Petr Žaludek.
Ženy: 1. Dana Chrudimská, 2. Radka Chromková.
Senioři: 1. Jiří Pech, 2. Igor Nisner , 3. Jiří Henčl.
Sjezd: 1. Ondřej Čambala, 2. Petr Hynčica, 3. Petr Krybus.

STOLNÍ TENISTÉ SPARTAKU HLUK ZAHÁJILI

Trojice mladých hluckých stolních tenistů reprezentovala Českou republiku na třech turnajích ve střední Evropě. Na turnajích v maďarském Cegledu, slovenských Topo–čanech a v Hluku sbírali cenné zkušenosti Miroslav Janča (starší žáci), Monika Jančová (starší žačky) a Lucie Žmolíková (mladší žačky). Na prvně jmenovaném turnaji obsadila Jančová skvělé druhé místo, Janča se probojoval do čtvrtfinále a Žmolíková do osmifinále. stejných umístění dosáhli mladí Hlučané i při druhém turnaji v Topo–čanech. Na závěrečném turnaji se v domácím prostředí všichni tři shodně probojovali do čtvtfinále.
V hodnocení družstev se v součtu všech tří turnajů umístilo nejlépe družstvo starších žaček, které získalo zlaté medaile. Z jednotlivců nejvíce uspěla Monika Jančová, která celkově obsadila druhé místo.

STAROSTA PŘIJAL STARŠÍ ŽÁKY SLOVÁCKÉ SLAVIE

Ve středu 1. září starosta města Uherské Hradiště Ladislav Šupka spolu se svým zástupcem Liborem Karáskem slavnostně přijali mužstvo starších žáků Slovácké Slavie. Mladí fotbalisté si tuto poctu vysloužili úspěšnou reprezentací nejen klubu a města, ale i celé České Republiky na mezinárodním turnaji v jihoanglickém Paigntonu. Celý turnaj tam vyhráli a vybojovali si tak možnost startovat na obdobném turnaji v USA v lednu příštího roku.
Starosta pogratuloval mladým fotbalistům pod vedením trenérů Romana Sklenáře a Ladislava Dvorského k velkému úspěchu, poděkoval jim za vzornou reprezentaci a zároveň přislíbil určitou pomoc spojenou s již zmíněným turnajem v Americe.

HÁZENKÁŘSKÁ DIVIZE MLADŠÍCH ŽAČEK

ZŠ Holečkova Olomouc - HC ITS Uh. Hradiště B 18:13 (9:6)
Hosté zpočátku vedli, ale několika chybami náskok ztratili. V polovině druhé půl ještě hostující tým snížil na rozdíl jediné branky, ale v nervózním závěru jim domácí házenkářky znovu odskočily.
Sestava HC ITS B: Huňková, Rajnohová - Bartošíková 5/1, Huťková 5, Selucká 1, Křeháčková 1, Soukupová 1, V. Hájková, Urbanová, P. Štěrbová a Bednaříková.
HC Otrokovice - HC ITS Uh. Hradiště A 4:21 (2:10)
Jednoznačná záležitost favorita divizní soutěže. Trenér Antonín Střelec však nebyl spokojen s výkonem Dedkové a Sklenářové. "Proti silnějšímu soupeři by se neprosadily." V příštím kole si jeho celek změří síly v derby s HC ITS B.
Sestava HC ITS A: I. Polášková, J. Polášková - H. Štěrbová 8, Salčáková 6, Dedková 3/1, Sklenářová 1, Horáková 1, Křivová 1/1, Střelcová 1/1, Procházková.

ZIMNÍ STADION V UH. BRODĚ PO REKONSTRUKCI ZNOVU OTEVŘEN

V pátek 3. 9. byl po rekonstrukci znovu zahájen provoz uherskobrodského stadionu. Součástí slavnostního otevření bylo vystoupení dechové kapely Lhoťanka a mažoretek z Ostr. Lhoty. Poté se dostaly ke slovu krasobruslařky a v 17 hodin nastoupili na led hokejisté Spartaku proti druholigové Karviné. Domácí reprezentanti zvítězili 4:1 (1:0, 1:0, 2:1). Branky domácích vstřelili Kouřil, Janeba, Zavadil a M. Pagáč.






Baník Ratíškovice - FC Synot, a. s. 1:2 (0:0).
Branky: 68. Karel Kulyk - 61. Malár, 67. Vojtěšek z penalty. ŽK: Bábíček, Kaloč - Veselý, Malár, Kopačka. Rozhodčí: Bouše (známka 6) - Legierský, Lenfeld. Sledovalo 5 100 diváků.
Sestava FC Synot: Ondrůšek - Soldán - Vojtěšek, Veselý - Bosák, Bužek, Hlahůlek (70. Němčický), Kopačka, Vajda - Kowalík (88. Míl), Malár (90. Trousil). Trenér: František Komňacký.
Fotbalisté ze Širůchu nastoupili do utkání netradičně oděni do červených dresů, protože klubové barvy modrá a bílá jsou typické i pro domácího nováčka druhé ligy.
Ratíškovičtí začali pěkně od podlahy a už v páté minutě mohl poprvé rozjásat nabité tribuny Chmelíček, který po zaváhání hostující obrany obešel i brankáře Ondrůška, ale v rozhodující chvíli zaváhal a Soldán hrozící nebezpečí odvrátil.
O minutu později to vřelo na druhé straně, když po střele Bosáka netrefil prázdnou svatyni domácích Malár. Na konci první čtvrthodiny se vydal na dlouhý výlet obránce Synot pokořil druholigového nováčka Ratíškovic Urbánek, ale své sólo nedokázal zakončit. Synot mohl jít do vedení v 21. minutě, kdy se Soldánova dorážka otřela o levou tyč Barcuchovy branky. Pět minut před koncem první půle ještě zahrozil Miroslav Kaloč, ale jeho střelecký pokus zablokoval Hlahůlek.
Ve druhém poločase to byli hráči FC Synot, kteří jako první ohrozili domácího gólmana Barcucha, Veselý ho však hlavičkou nepřekonal. V 52. minutě byl ve vyložené pozici faulován Malár, píšťalka rozhodčího Boušeho ale k velké nelibosti hostujících hráčů i lavičky zůstala němá. Staroměstský kanonýr si spravil chuť o necelých deset minut později, když se dostal k míči po hlavičkovém biliáru v domácím velkém čtverci a přízemní střelou nedal Barcuchovi šanci 1:0.
V sedmašedesáté minutě byl v pokutovém území faulován Hlahůlek a z nařízené penalty zvýšil Vojtěšek na rozdíl dvou branek. Ihned z protiútoku, po centru Švestky, vymetl hlavou levou šibenici Ondrůškovy brány Karel Kulyk. Vítězství Synotu mohl pojistit necelých dvacet minut před koncem Kowalík, ale Brankář Barcuch se překvapit nenechal.
Domácí fotbalisté se o vyrovnání snažili do poslední chvíle. Už v nastaveném čase se dostal do dobré střelecké pozice Miroslav Kaloč, ale jeho bomba naštěstí mezi tři tyče nemířila.
V úterý 7. 9. v 16. 30 sehraje FC Synot přátelské utkání na Širůchu se slovenským druholigovým celkem ze Senice.
Evžen Slavík
Tabulka II. ligy: 
1. FC Synot 5 0 1 19:10 15
2. Most 4 2 0 13:6 14
3. Plzeň 3 3 0 12:4 12
4. Ratíškovice 3 2 1 13:7 11
5. Zlín 3 1 2 14:11 10
6. Prostějov 3 1 2 11:12 10
7. Neratovice 3 0 3 13:8 9
8. Ml. Boleslav 2 2 2 9:10 8
9. Poštorná 2 2 2 8:12 8
10. Bohdaneč 2 1 3 9:8 7
11. Vítkovice 2 1 3 5:8 7
12. Ostrava 1 3 2 7:10 6
13. Xaverov 1 2 3 6:7 5
14. Karviná 1 1 4 6:14 4
15. Třinec 1 1 4 6:17 4
16. Frýdek 0 2 4 5:12 2






Smutek na Bělince
FK Kunovice - FK Přerov 0:2 (0:0)
Před 580 diváky řídil Zdeněk Laca z Brna. ŽK: Bičánek - Tvrdoň, Švrček, Vaculík.
Sestava Kunovic: Polášek - Kopčil, Strakáč, Palčík (82. Žák) - Bičánek, Malůš, Kaštánek, Šimeček (58. Suchý), Kachlík - Charvát, Zlínský (63. Koníček). Trenér: Lubomír Blaha.
Domácí fotbalisté chtěli uspět i ve druhém utkání hraném krátce po sobě v domácím prostředí, a proto zahájili náporem. Už v šesté minutě Charvátův trestný kop jen těsně minul pravou tyčku Kožuchovy branky. Střela Malůše v jedenácté minutě z hranice šestnáctky trefila břevno. V sedmnácté minutě se vyznamenal opět hostující brankář Kožuch, když zlikvidoval Kachlíkovu umístěnou střelu z trestného kopu.
Po půlhodině hry se blýskl bombou Šimeček, ale Kožuch se zaskočit nenechal a o pět minut později trefil Charvát pouze tyč. Hosté za celý první poločas domácího brankáře Poláška prakticky neohrozili. Do druhého poločasu nastoupili domácí fotbalisté ve snaze co nejdříve vstřelit branku a utkání rozhodnout. V 52. minutě Charvátova hlavička skončila v náručí brankáře Kožucha.
Po hodině hry se zrodila největší šance kunovského celku, ale Zlínský z malého vápna mířil nad. Hosté vlastně z první vážné akce v 67. minutě otevřeli Korandou skóre - 0:1. O minutu později mohl zvýšit hostující Pekný, ale trefil pouze tyč. V 71. minutě prošel opět Koranda domácí obranou jako nůž máslem a zvýšil na dva nula. Do konce utkání domácí útočili i s brankářem Poláškem, ale vstřelit branku jim dnes nebylo souzeno.
Trenér domácích Lubomír Blaha po utkání řekl: "Z naší strany je to obrovské zklamání. Utkání jsme měli dobře rozehrané, ovšem zvláště ve druhém poločase hráči utkání podcenili a hráli bez nasazení. V poločase jsem své svěřence upozorňoval na nebezpečné brejky, bohužel z obou jsme inkasovali."
V příštím kole hrají Kunovice v sobotu 11. 9. od 16. 30 v Dolním Benešově.
Milan Bartoš






Rozhodly standardky
Slavičín - Dolní Němčí_3:1 (1:0)
Rozhodčí: Hořavka. Diváků: 520.
Sestava Dolního Němčí: Antonín Kadlček - Radek Zimčík, Petr Kadlček, Stojaspal, Fibichr, Hanák, Tinka, Roman Bobčík, Zajíc, Polášek (75. Antl), Švardala (80. Ludvík Zimčík). Trenér: F. Kadlček.
Po rozpačitém začátku se oba týmy rozehrály a bylo se na co dívat. Šancí na obou stranách přibývalo, ale střelci ne a ne rozvlnit síť. Až ve 45. minutě se z trestného kopu opřel do balónu domácí Švach a otevřel skóre utkání - 1:0.
Necelých deset minut po zahájení druhého poločasu rozehrál Gabriš trestný kop, ve vápně našel nekrytého Bajzu a ten podruhé překonal Kadlčka - 2:0. Dolněmčané ani za nepříznivého stavu zbraně nesložili a po celý zbytek utkání ohrožovali Sávu v domácí brance. V 84. minutě domácí obránci srazili ve vápně pronikajícího Bobčíka a sám postižený z penalty snížil na 1:2. Vyrovnání se hosté ovšem nedočkali, naopak v 93. potvrdil domácím vítězství a tři body Haraga, který proměnil pokutový kop.
V neděli 11.9. hostí Dolní Němčí na svém hřišti od 16.30






Podruhé bez bodu
Břeclav - 1. FC Polešovice 3:1 (1:1)
Branka hostí: 38. Hladiš.
Sestava Polešovic: Martínek - Čožík, Švejčara, Lahola, Samsonek - Červinka, Kment, Hladiš, Kreisl - Michálek, Patka (46. Vojtek).
Ve 38. minutě z ojedinělé akce dostal hosty do vedení Hladiš. Domácí srovnali krok až tesně před koncem poločasu. Po hodině hry Břeclavští skórovali podruhé a minutu před koncem své vítězství potvrdili třetím gólem v Martínkově síti.
(JM, ms)






Traplice vítězně, Slovácká B s šestkou
ŽUPNÍ PŘEBOR
FC Vsetín - Hluk 1:0 (0:0). Hosté měli v utkání stálou převahu, Koníček, Michalčík a R. Konečný neproměnili své šance, a tak v 80. minutě přišel zákonitě trest, když rozhodčí Pochylý nařídil proti hostům penaltu, která byla proměněna. Diváků 100, rozhodčí Pochylý.
V. Otrokovice - Morkovice 1:2 (1:1), Dvořáček - Handl, Novotný, rozhodčí Palacký, diváků 200 Šardice - V. Karlovice 5:4 (2:2), Zemánek 2, Majer, Doležal, Janouškovec - Mišůn 2, Planka 2, rozhodčí Jablůnka, diváků 250
Uh. Brod - Břestek 1:0 (0:0). Už v 20. minutě mohli domácí skórovat Vystrčilem z pokutového kopu, ten ale neměl přesnou mušku. Rozhodnutí přinesla 70. minuta, kdy centrovaný míč usměrnil do břestecké sítě Boďa. Rozhodčí Mikoška, diváků 400.
Hulín - Kateřinice 2:0 (1:0), Lipták 2, rozhodčí Malota, diváků 200
Hodonín - Hradčovice 0:1 (0:1). Hosté měli v utkání více šancí a jednu z nich dotáhl do úspěšného konce Sukup. 50 diváků, rozhodčí Mikel.
Vracov - Veselí n. M. 2:0 (2:0), Lunga, Kordula, rozhodčí Zálešák, diváků 500
Kostelec - Mikulčice 2:0 (1:0) Polášek, Holík, rozhodčí Adámek, diváků 200

Tabulka střelců:

8 - Novotný (Morkovice),
5 - Zbranek (Kateřinice), Lipták (Hulín),
4 - Berger (Kostelec), Sonntag (Břestek), Mahdalík (Uh. Brod).

Tabulka župního přeboru

1. Morkovice 6 0 0 16:6 18
2. Hulín 5 0 1 13:7 15
3. Vracov 3 3 0 6:1 12
4. Uh. Brod 4 0 2 9:8 12
5. Veselí n/M. 4 0 2 10:9 12
6. Kostelec 3 0 3 11:6 9
7. Břestek 3 0 3 10:8 9
8. Šardice 3 0 3 11:11 9
9. Hradčovice 2 1 3 6:8 7
10. Hluk 2 1 3 6:9 7
11. FC Vsetín 2 1 3 5:10 7
12. Kateřinice 2 0 4 11:11 6
13. V.Karlovice 1 2 3 10:11 5
14. V.Otrokovice 1 2 3 6:11 5
15. Mikulčice 1 1 4 4:10 4
16. Hodonín 0 1 5 5:13 1

I. A TŘÍDA - SKUPINA B

Bojkovice - Nedakonice 0:1 (0:1), Ondřej. Zkušení hosté v prvním poločase získali vedení zásluhou Ondřeje a domácí se snažili po změně stran o vyrovnání, ale pozorná obrana hostí v čele s výborným gólmanem Praisou nápor odrazila.
Ždánice - Rohatec 4:2, F. Markus 2, Slivka, Trnka - Rozsypálek, Dobeš
Nedachlebice - Bzenec 0:1 (0:0), Mička. Domácí neměli střelecký den a z mnoha šancí se ani jedna neujala. Jejich nemohoucnost potrestal v 85. minutě hostující Mička, který dal jedinou branku tohoto utkání.
Boršice - Újezdec 1:1 (1:0), Janík - Huráb. Ve vyrovnaném utkání šli domácí do vedení brankou Janíka ve 45. minutě, domácí po změně stran měli více ze hry, ale jejich nápor otupilo vyloučení v 65. minutě, když Mojžíš uviděl druhou žlutou kartu. Hosté v závěru z mohutného náporu vytěžili vyrovnávací branku Hurábem.
Vacenovice - Kvasice 2:0, Švec, Bábíček
Uh. Ostroh - Prakšice 1:2 (1:1), Jurčeka - Durica, Jurák. Utkání dvou týmu z konce tabulky začali lépe domácí, kteří nejdříve nastřelili Tománkem tyč a ve 20. minutě se radovali brankou Jurčeky. Hosté postupem času hru vyrovnali a ve 20. minutě Juricou srovnali skóre na 1:1. Po změně stran domácí dohrávali bez vyloučení brankáře Zavadila, který v 60. minutě uviděl červenou kartu. Přesilové hry využili hosté ke vstřelení branky.
O. N. Ves - Mutěnice 1:0 (0:0), Zálešák. Vítěznou branku domácích vstřelil ve 48. minutě po samostatné akci Zálešák. Hosté dohrávali bez vyloučeného Širokého, který v 68. minutě uviděl červenou kartu.


Tabulka I. A třídy - skupina B 
1. Vacenovice 4 0 1 13:7 12
2. Nedakonice 4 0 1 9:5 12
3. Újezdec 3 1 1 10:7 10
4. Mutěnice 3 0 2 14:5 9
5. Kvasice 3 0 2 10:7 9
6. Bzenec 3 0 2 6:9 9
7. Boršice 2 2 1 7:9 8
8. O. N. Ves 2 1 2 9:8 7
9. Rohatec 2 0 3 9:9 6
10. Ždánice 2 0 3 9:9 6
11. Bojkovice 2 0 3 6:9 6
12. Nedachlebice 1 0 4 7:11 3
13. Prakšice 1 0 4 5:10 3
14. Uh. Ostroh 1 0 4 5:14 3

I. B TŘÍDA - SKUPINA B

Koryčany - Lužkovice 2:2, Vyplet, Bartnet - Pastyřík 2
Jarošov - Morkovice 1:0 (1:0), Jakšík. Utkání se hrálo za stálé převahy domácích, které ale opět trápila špatná střelecká koncovka.
Hřiv. Újezd - Holešov 0:2, Novák, Roubalík
Jalubí - Zborovice 2:2 (2:1), David, Hejda - Švejcar, Hradil. Útočné utkání, ve kterém si obě mužtva vytvořila několik dobrých šancí. Domácí již v 15. minutě vedli 2:0, hosté však nerezignovali a po dvou breakových akcích do konce utkání skóre srovnali.
Zdounky - Žeranovice 1:0, Přibyl
Malenovice - SKP Zlín 0:3, Kavka 2, Štěpánek
Roštění - Střílky 2:0, Simerský, Brada

I. B TŘÍDA - SKUPINA C

Tupesy - Vnorovy 3:0 (1:0), M. a L. Matouškovi, Vávra. Domácí se střelecky trápili, přesto šli v prvním poločase do vedení. Po změně stran své vedení potvrdili ještě dvěma brankami.
Žarošice - Strání 1:1, Kolařík - nehl.
Hr. Lhota - Velká n/V. 5:0, Schwarzbier, Vařecha, Falešník, Uher, Smetka
Kyjov B - Zlechov 1:1 (1:0), Drobil - Zajíc. Cenný bod z hřiště soupeře zajistil hostím v závěru utkání Zajíc, který v 87. minutě proměnil pokutový kop.
Kněždub - Uh. Hradiště 6:4 (3:2), Bajko 3, Mlýnek 2, Janík - Štěrba 2, Mikulášek, Pauřík. V utkání bohatém na branky hosté pouze dotahovali náskok domácích, kterým skvěle zahrála útočná formace.
Dubňany - Milotice 2:1, Ruman, Podéšť - nehl.
Strážnice - Slavkov 3:1, Popelka, Jamný, Paška - Šimek

Tabulka I. B třídy - skupina C

1. Kněždub 4 1 0 17:5 13
2. Hr. Lhota 3 2 0 13:5 11
3. Tupesy 3 1 1 13:9 10
4. Strání 2 3 0 12:4 9
5. Kyjov B 2 3 0 11:4 9
6. Strážnice 2 2 1 7:8 8
7. Žarošice 1 3 1 5:6 6
8. Dubňany 2 0 3 6:8 6
9. Slavkov 1 2 2 6:7 5
10. Zlechov 1 2 2 4:9 5
11. Milotice 1 1 3 8:13 4
12. Velká n/V. 0 2 3 2:9 2
13. Uh.Hradiště B 0 2 3 9:17 2
14. Vnorovy 0 2 3 3:12 2

OKRESNÍ PŘEBOR

Ostr. Lhota - Březolupy 1:2 (0:1). Zasloužené vítězství bojovnějšího celku hostů. Domácí si komplikují situaci a hazardují se svým osudem. Branku za domácí vstřelil Skopal, za hosty Jurník a Opravil. Sledovalo 200 diváků, řídil Hůlka z Uh. Hradiště.
Dol. Němčí B - Drslavice 2:2 (0:1). Vyrovnané utkání, zasloužená remíza. Branky za domácí Tinka 2, za hosty Heinrich a Sýkora. Řídil Katrňák z Kudlovic, sledovalo 140 diváků.
Traplice - Buchlovice 2:1 (1:0). Velmi dobré utkání. Domácí v prvním poločase vedli brankou V. Rosíka. V závěru poločasu nastřelili hosté Březinou tyč. Domácí vstoupili do druhého poločasu lépe a v 65. min. zvýšil O. Čevela. V závěru zápasu hosté snížili Melichárkem. Domácí vítězství ubránili. 300 diváků, řídil Mahdal z Bystřice.
Nivnice - Šumice 3:2 (2:1). Domácí na hodovou neděli předčili velmi dobře hrající hosty v koncovce a zaslouženě zvítězili. Branky Lukeš 2 a Smolčák, za hosty Šmíd 2. Rozhodčí Lapčák z Čejče, sledovalo 270 diváků.
Hor. Němčí - Kudlovice 0:2 (0:2). Nešťastné utkání ze strany domácích. Hosté šli do vedení v první minutě Vaculíkem a po hrubé chybě domácí obrany vstřelil hostující Zelinka druhou branku a tím bylo rozhodnuto. Řídil Melichárek z Nedachlebic, 150 diváků.
Hluk B - Vlčnov A 3:1 (2:1). V sousedském derby záloha Spartaku potvrdila roli favorita a zaslouženě zvítězila. Branky za domácí Vaculík, Kašpara, Polách, za hosty Junaštík. Řídil Šimon z Uh. Hradiště, 100 diváků.
Kněžpole A - Ořechov A 3:2 (0:2). Utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli byli hosté lepší a vedli brankami Junáse a Vyskočila. Ve druhé půli se domácí zlepšili a výsledek otočili. Jejich branky vstřelili M. Lapčík z pokutového kopu, R. Kašný a Vitzián. Řídil Šťastný z Uh. Hradiště, 150 diváků.

Tabulka okresního přeboru

1. Traplice 3 2 0 8:5 11
2. Buchlovice 3 1 1 13:7 10
3. Drslavice 3 1 1 13:7 10
4. Kudlovice 3 0 2 6:4 9
5. Ořechov A 2 2 1 10:7 8
6. Hluk B 2 2 1 9:9 8
7. Kněžpole A 2 1 2 6:7 7
8. Nivnice 2 1 2 7:10 7
9. Vlčnov A 1 2 2 6:8 5
10. Dol.Němčí B 1 2 2 8:13 5
11. Hor. Němčí 1 1 3 7:7 4
12. Šumice 1 1 3 10:9 4
13. Březolupy 1 1 3 3:7 4
14. Ostr. Lhota 1 1 3 6:12 4

Fotbalové výsledky připravili: R. Lukáš a L. Vacenovský






Velkomoravský kurýr
Regionální týdeník okresu Uherské Hradiště
č. 36     ze dne   07.09.1999
Vaše připomínky a náměty posílejte na E-mail redakce: kuryr@hitech.cz


Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund

www.hradiste.cz