Číslo: 30
27.07.1999
Článků: 87

Titulní
Zprávy
Uherský
Kultura
Tribuna
Souvislosti
Humor
Internet
Multimedia
Sport

REDAKCE

ARCHIV
minulých čísel
Rok 1999
Rok 2000


VELKOMORAVSKÝ KURÝR

Sport

Závodníci z Uherského Hradiště se v silné konkurenci neztratili
TEKUZA MASTERS 99
Malár definitivně v FC Synot?
Kunovice posilují
Rekreační volejbal
Okresní stolní tenis
Oznámení
Horké zajímavosti ze světa kanoistiky
Jak přišel na svět armsport
Šachisté zakončili druholigovou soutěž
Vítězství Ratíškovic
Když je práce zároveň koníčkem
Druhá liga ve St. Městě jde do třetího roku
Drslavice do okresu
Letní hokejová škola v Uherském Hradišti
Druhý ročník Eurotel Cupu v superkrosu
SPORTOVNÍ MAGAZÍN
Pražská Slavia na Širůchu vyučovala
Přípravné zápasy
Předkolo poháru ČMFS
Závěrečné kolo DAVID TOUR 99
Turnaj v Poštorné skončil úspěchem Boby Brno




Závodníci z Uherského Hradiště se v silné konkurenci neztratili

Karel Matuš mladší (číslo 88) se snaží ujet slovenskému jezdci Rauchovi. Snímek je ze závodu, který se konal na letišti v Českých Budějovicích. Foto: Zdeněk Geisler
V neděli jedenáctého července se na Masarykově automotodromu v Brně jel další závod seriálu Mistrovství Německa, kterého se zúčastnili i čeští jezdci.
V kubatuře do 250 ccm startoval také Karel Matuš mladší z Uherského Hradiště. I přes technické problémy v tréninku do závodu nastoupil a obsadil solidní devatenácté místo v celkové klasifikaci, když celý závod provázela nepřízeň počasí a nepřetržitě hustě pršelo. Z českých závodníků byl hodnocen jako šestý nejlepší. Tato kubatura měla početné startovní pole, do závodu nastoupilo pětatřicet účastníků.
Druhý reprezentant našeho regionu Karel Kalina se tohoto závodu z finančních důvodů nemohl zúčastnit.
O týden později se jel na známém automotodromu v Mostě další závod zařazený do série mezinárodního mistrovství České republiky. Tentokrát nastoupili na asfaltový koberec oba uherskohradišťští jezdci. V silné konkurenci šestnácti startujících, mezi nimiž nechyběli ani účastníci seriálu Mistrovství Evropy, si oba vedli velice dobře.
Karel Kalina dojel na výborném šestém místě a Karel Matouš junior skončil jen o jednu příčku níž, tedy sedmý. V celkové klasifikaci mezinárodního mistrovství České republiky je na čele slovenský reprezentant Častka, druhou příčku okupuje český závodník Vladimír Rous a na třetím místě je Němec Langer.
Oba zástupci našeho regionu se drží v první desítce. Karel Matuš mladší je těsně za Langerem na čtvrté příčce a Karel Kalina je na místě šestém.
Další závod se jede za čtrnáct dní před závodem seriálu mistrovství světa, Velkou cenou České republiky v Brně.
(km, sla)






TEKUZA MASTERS 99
3. tenisový turnaj neregistrovaných hráčů
Datum: sobota 31. července 1999
Prezentace: 8.30 - 9.00 hodin
Kde: tenisové kurty SYNOT ve St. Městě
Srdečně jsou zváni všichni rekreační hráči včetně těch, kteří se nezúčastnili předchozích turnajů. Startovné na turnaji je 100,- Kč na osobu. Občerstvení zajištěno.






Malár definitivně v FC Synot?
Ve středu před utkáním Synot versus Slavia proběhlo další kolo jednání mezi vedením obou klubů, která měla definitivně určit, jestli Vladimír Malár, který na jaře v Edenu hostoval, zůstane ve Starém Městě, nebo zamíří do Prahy. Trenér sešívaných František Cipro se v tisku vyjádřil, že by staroměstského útočníka rád uvítal ve svém týmu. "Nejen trenér Cipro, ale i já osobně bych byl rád, kdyby Vláďa u nás zůstal, ale bohužel Synot má určitou představu, kterou musíme respektovat, stejně tak Slavie má svoje hranice přes které nelze jít. Neznamená to však, že by vztahy mezi Slavií a Synotem byly nějak narušeny. Naopak jsme se dohodli, že by naše spolupráce měla pokračovat i v budoucnu," řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška, který se domnívá, že Malára je na druhou ligu škoda. "Při vší úctě k Synotu si myslím, že druhá liga není pro hráče jeho kvalit to pravé pódium."
V podobném duchu se o celém jednání vyjádřil rovněž manažer staroměstského klubu Jaroslav Hastík. "Slavia nám předložila další eventuality možného přestupu Malára. Prezident klubu Ivo Valenta několikrát prohlásil, že pokud zástupci Slavie nebudou respektovat předem dohodnuté podmínky transferu, Malár jednoduše zůstane ve Starém Městě, a to se také stalo. Situaci jsme vyhodnotili z obou stran jako momentálně neřešitelnou a jednání ukončili."
Samotného Vladimíra Malára rozhodnutí, že bude oblékat v příští sezóně staroměstský dres, zase tolik nezaskočilo, protože už s tím vlastně počítal. "Zklamání ze mě už vyprchalo. Spíš jsem čekal, že se rozhodne dřív, ale když se jednání protahovala, tak už jsem v přechod do Prahy příliš nedoufal. Navíc když se tento týden ve Slavii objevila dvojčata Doškova, tak jsem to hodil úplně za hlavu," řekl hbitý útočník, který věří, že se do ligy vrátí v dresu FC Synot. "Byl bych samozřejmě rád, kdyby se to podařilo už letos."
Na turnaji v Poštorné projevili o služby Vladimíra Malára zájem brněnští Bobíci a proběhlo první kolo jednání. Do hry vstoupil také jeden pražský klub. V kuloárech se proslýchá, že se jedná o Viktorii Žižkov.
Evžen Slavík






Kunovice posilují
Kunovští fotbalisté zahájili přípravu na nový ročník moravskoslezské fotbalové ligy pod vedením trenéra Lubomíra Blahy, který podepsal smlouvu na dva roky. Vedení fotbalového klubu nebylo spokojeno s konečnou dvanáctou příčkou v loňském ročníku a tak si vyhlédlo několik posil do všech řad týmu. Konkurencí na všech postech by mělo dojít ke zkvalitnění herního projevu a v konečném účtování k umístění v horní polovině tabulky.
K posílení ofenzivní činnosti přišli Pavel Charvát z Brumova a na hostování Petr Koníček z mužstva župního přeboru Hradčovic.
Do záložní řady byli vybráni Aleš Zlínský z Olomouce, který minulou sezónu odehrál v dresu Kyjova, Alois Kachlík, který přišel na hostování z Brumova, a Bičánek z FC Synot.
Defenzivu kunovského týmu by měli vyztužit Radim Palčík a Antonín Kaštánek, kteří přišli na hostování z FC Synot. Definitivně ještě není dořešen příchod Romana Bobčíka z Dolního Němčí. Branku Kunovic bude hájit Roman Polášek, který byl získán na přestup ze Zlína. Co se týče odchodů, do Uherského Brodu se vrátili Tomeček a Josefík, kterým skončilo hostování, brankář Máčala zůstal v kádru Zlína, Zubatý ukončil hostování z Veselí, přiženil se do Olomouce a bude hrát nejspíše v Holicích nebo ve Vratimově. Jiří Svoboda odešel na hostování do Hradčovic.
(bar, sla)






Rekreační volejbal
Jen pět trojic neregistrovaných smíšených trojic sehrálo v sobotu 24. 7. systémem každý s každým turnaj v plážovém volejbalu na Slovácké.
Vítězem se stala dvojice otec a syn Maděrovi před trojkou Iveta Opravilová, Zdeněk Kedým a Jiří Novák. Turnaje se zúčastnily i dvě trojice z právě probíhající Letní filmové školy.
V neděli 25. 7. 1999 zakončili volejbalisté plážový víkend otevřeným turnajem smíšených dvojic. Z osmi přihlášených dvojic si vedli nejlépe : stejně jako v sobotu otec a syn Maděrovi, kteří ve finále cílevědomou hrou udolali Lucku Němcovou s Jiřím Novákem 12:10. Třetí příčku si vybojovala dvojice Katka Lučková a "Bobo" Vaďura vítězstvím 12:8 nad Irenou Bičánkovou s Kamilem Dvořákem.
(VO)






Okresní stolní tenis
Okresní přebor ve stolním tenisu III. třídy mužů a žen: skupina A
Procento úspěšnosti hráčů III. třídy okr. přeboru mužů a žen v mistrovských zápasech:

1. Jiří Nožička Kostelany 95,8 %
2. Kamil Basovník Jarošov B 79,4
3. Pavel Čápek Ostrožská Nová Ves B 76,6
4. Vít Bartošík Jarošov B 75,1
5. Václav Mičola Ostrožská Nová Ves B 75
6. Miroslava Podivínská Jarošov B 71,4
7. Marek Kutálek Polešovice 68,7
8. Petr Šrámek Drslavice-Veletiny C 68,7
9. Petr Korvas Polešovice 67,8
10. Zdeněk Mléčka Kunovice D 66,6
11. Libor Procházka Kostelany 66,5
12. Jaroslav Chmelař Drslavice-Veletiny C 66,1
13. Michal Marek Jarošov B 62,5
14. Radim Pres Ostrožská Nová Ves B 56,6
15. Libor Kučera Kostelany 54,4
16. Milan Hrabec Polešovice 51,4
17. Petr Galuška Ostrožská Nová Ves B 50,2
18. Stanislav Ševeček Drslavice-Veletiny C 50
19. Milan Varmuža Polešovice 49,9
20. Jan Javor Drslavice-Veletiny C 46,8
21. Jan Houfek Kunovice D 40,6
22. Zdeněk Urbančík Kostelany 38,8
23. Radek Ondrašík Kunovice D 34,1
24. Jiří Kabát Jarošov B 30,7
25. Aleš Jančar Kunovice D 25
26. Kamil Malík Kunovice D 18,7
27. František Pospíšil ml. Bílovice B 8,3
28. Tomáš Šimek Bílovice B 7,5

Byli hodnoceni hráči, kteří sehráli více než 50 % utkání.
(AV)






Oznámení
V pátek 30. 7. 1999 se od 16.00 hodin uskuteční valná hromada Občanského sdružení FC Synot Staré Město v nově otevřeném klubu FC Synot na Velehradské ulici ve Starém Městě. Hlasovací právo bude mít pouze ten, kdo bude mít v pořádku členské příspěvky : 200,- Kč za rok!






Horké zajímavosti ze světa kanoistiky
Novovešťané uspořádají opět mistrovství České republiky
Od 6. do 8. srpna se v Račicích uskuteční Mistrovství České republiky na krátkých tratích, jehož pořadatelem bude opět oddíl kanoistiky z Ostrožské Nové Vsi. Mistrovství je vypsáno pro všechny věkové kategorie, včetně mladšího žactva, veteránů a na startu by se měli objevit i někteří úspěšní reprezentanti z nedávného mistrovství Evropy, které se konalo v Chorvatsku. Soutěž bude zároveň šestým závodem Českého poháru. I přes očekávaný zájem médií nemají pořadatelé zájemce o reklamní využití tohoto významného podniku.
Mistrovství začne v pátek 6. srpna rozjížďkami, mezijízdami a finálovými závody na 1 000 metrů, spolu s několika starty žactva a dorostenek na 500metrové trati, v sobotu se pojede pětistovka a vložený závod mladšího žactva na dva kilometry a v neděli kanoistický sprint (pouze junioři s dospělými) na 200 metrů a dvoukiláky nejmladší kategorie. Vůbec největší význam bude mít republika pro juniory a juniorky, jimž je letos sedmnáct, a pro patnáctileté a šestnáctileté dorostence a dorostenky, kteří budou bojovat o nominaci na soutěž olympijských nadějí v Polsku.
Z novoveských zástupců se podmínky nominace pokusí splnit Lucie Lagová, Pavel Kusák, Martin Minařík, Barbora Basovníková, Petr Pospíšil, Petr Profous a Pavla Martínková.

Petr Hruška mistrovství republiky nepojede
Dvojnásobný olympionik Petr Hruška se domácího šampionátu nezúčastní, neboť spolu se svými oddílovými kolegy z Dukly Praha, včetně Procházkovy čtyřkanoe, absolvuje v chorvatském Zábřehu ve stejném termínu armádní soutěž. Petr Hruška je odchovancem novoveské kanoistiky.

"Veteráni" trénují s nasazením
S nebývalou chutí oprašují svoje dovednosti bývalí novoveští závodníci, věkem už veteráni, Bohuslav Mach, Roman Botek a bývalý výborný kanoista Jaroslav Hlůšek. Takřka denně vytahují z loděnice na břehu kunovské Tabule kajaky a pádlují jako za mladých časů. Nedávno se Bohuslav Mach objevil na hladině jezera v deblkajaku spolu se svým spolujezdcem Milošem Ťokem. Oba v minulosti reprezentovali Československo.
Kromě veteránů noří pádla do vody i vodáci mladšího věku - trenéři Luděk Ondračka a Vít Pjajčík, kajakář Pavel Studnička a další. Teplého počasí využila i novovesko - kunovská deblkanoe Vymazal - Lukašík, aby si zavzpomínala na mladá léta.

Přípravy na sedmé mezinárodní mistrovství Moravy jsou v plném proudu
Kromě mistrovství republiky čeká novoveský oddíl další pořadatelské sousto, a sice sedmé mezinárodní mistrovství Moravy, které se bude konat ve dnech 21. až 22. srpna. Mimo jiného potřebují organizátoři zajistit téměř 400 medailí, sportovní trofeje a věcné ceny pro nejúspěšnější aktéry šampionátu.

Vít Pjajčík






Jak přišel na svět armsport
Není malých rolí, tvrdí nejzkušenější herci. A ani malých sportů - jen o každém zatím nevíme tak mnoho jako o fotbalu nebo hokeji. Ale třeba o skiboardech jsme také před patnácti lety sotva co tušili - a dnes se na prkénkách jezdí a skáče o olympijské medaile.
A zrovna s takovým hokejem by se armsport, jak se dnes světově sportovní přetláčení rukou nazývá, mohl pasovat třeba hned. A nejen tím, že se rádi a dobře přetlačují i nejlepší hokejisté světa.
Příklad? Náš Jágr byl nedávno vyobrazen na velkém plakátu, jak se vsedě u stolu přetláčí s tatínkem. A další příklad: patrony mistrovství republiky se ochotně stali naganští hokejoví šampióni Dopita, Čechmánek a Beránek, které na originálním plakátu vyzýval "pákařský" postrach valašských šenků Standa Dupkala. Občas si to spolu rozdají naplno, Dupkala (sám bývalý hokejista) vítězí. A hokeji neříkáme u nás jenom hokej zas tak dlouho: dřív bylo běžnější spojení lední hokej, předtím s přívlastkem kanadský. A příbuznou variantou je pozemní, in line hokej. I "páka" je jen naše označení. Jasné a výstižné pro každého školáka, dokonce pro sousedy na Slovensku. Jenomže třetina světa hledá sportovní kořínek "páky" mezi legendami přetlačujících se skautů a dřevorubců na americkém severu, a tak pro třetinu světa zní nejtypičtější pojmenování - kanadský zápas! Často na suvenýrových trikotech: kanadskaja borbá. Takové tričko s "pákou", zpravidla se dvěma rukama, mívá obrovskou hodnotu.
Nahlédněme do amerického měsíčníku vyznavačů "páky" Armbender: od desíti do padesáti dolarů. Obvyklá cena v postsovětských republikách je patnáct až dvacet pět dolarů.
Zatímco u nás "páku" okusí skoro každý v základní škole, v dřívější Rudé armádě jí neunikl žádný pěšák ani letec. Patřila k ranní rozcvičce, stejně jako k ukrácení nekonečných večerů.
"Páčilo" se ovšem podle dochovalých kreseb a legend už ve starověkých armádách. Můžeme se oprávněně domnívat, že i u Římanů, když budovali strážní stanoviště na Pálavských vrších a u Trenčína. Jenže "páčilo" se sestejnou vehemencí i u starých blízkovýchodních civilizací. Bylo to z kratochvíle, nebo už kontrolní test síly, či dokonce sport? "Páčí se v Japonsku, které se ucházelo o světový šampionát, a páčí se skvěle i v Brazílii. Světová federace WAF eviduje už stovku národních svazů. S férovým rozdělením do váhových kategorií. A soutěží muži i ženy. Dokonce jako jediný sport ve světě pořádá šampionáty zdravých na stejném pódiu, kde ve své kategorii současně vystupují i zdravotně hendikepovaní. Včetně vozíčkářů, kteří u speciálního měkce polstrovaného stolu pro "páku" nestojí, ale sedí, a stolek mají nižší. Proto mezinárodní federace armsportu WAF od loňska jedná s Mezinárodním olympijským výborem o přijetí "pákařů" mezi olympijské sporty.
Daniela Kolniková, jedna z děvčat nejúspěšnější desítky sportovců našeho okresu za uplynulý rok, potvrdila svoje vysoké sportovní ambice i na letošním Mistrovství České republiky v armsportu. Podle odborníků na dosud nejkvalitnějším domácím šampionátu ani jednou neprohrála a k hlavnímu titulu získala i Řád valašského krále Bolka Polívky, na jehož farmě se šampionát konal.
-avr -






Šachisté zakončili druholigovou soutěž
Letošní ročník II. ligy v šachu neměl vyloženého favorita. Předpokládalo se, že se o vítězi rozhodne mezi J„klem Karviná, Válcovnou Frýdek-Místek a Univerzitou Brno. Vědělo se, že do špičky tabulky mohou zasáhnout i Havřice a Staré Město.
Na začátku soutěže vyhrával celek Karviné jeden zápas za druhým. O druhé až třetí místo bojovaly Frýdek-Místek a Staré Město. Univerzita Brno i Havřice byly sice v horní části tabulky, ale po polovině soutěže nemohly na postup pomýšlet. V závěru soutěže Karviná nečekaně remizovala s Porubou a prohrála s Frýdkem-Místkem, který se ujal vedení. V posledním kole však prohrál v Havřicích. Oba týmy docílily stejného počtu bodů, lepší vedlejší hodnocení však rozhodlo ve prospěch Karviné. Staré Město po vyrovnaném výkonu obsadilo 3. místo, Havřice skončily páté. Sestupují dva brněnské oddíly.
Za Staré Město hrál výborně dorostenec Bažant, který docílil 90 % možných bodů a je velkým příslibem do budoucna. Solidní výkony odvedli také Sosna, Bažant st., Vavruška, Zpěvák a ing. Blaha. Junioři Rachůnek a Omelka střídali lepší okamžiky se slabšími, získávají však cenné zkušenosti a budoucnost mají před sebou.
-KA-






Vítězství Ratíškovic
FC Kunovice - Baník Ratíškovice 0:1 (0:1)
V dalším přípravném zápase, který se hrál minulý týden v úterý, nastoupili fotbalisté Kunovic proti druholigovému nováčku Baníku Ratíškovice.
Branku vstřelil ve čtyřicáté minutě Kaloč z trestného kopu. Utkání řídil Stanislav Vacula z Uherského Brodu. Přihlíželo přibližně 100 diváků.
Domácí účastník moravskoslezské fotbalové ligy nastoupil v následující sestavě: Polášek (63. Skovajsík) - Palčík, Kaštánek, Řezník, Uhlíř (70. Kachlík), Zlínský (52. Suchý), Šimeček (74. Strakáč), Malůš, Koníček, Charvát, Kopčil (83. Žák).
Domácí fotbalisté byli hostujícímu celku více než vyrovnaným soupeřem. Utkání se hrálo za úmorného vedra a ani jedno mužstvo si nedokázalo vypracovat výraznější brankovou příležitost.
O nejtěsnějším vítězství Ratíškovic rozhodl pět minut před přestávkou Miroslav Kaloč z trestného kopu. Domácí se dostali do příležitosti zavánějící brankou pouze jednou, sedm minut před koncem Suchým, který ale překonat Barcucha v hostující brance nedokázal.
V dresu Kunovic se objevilo několik nových tváří: Palčík a Kaštánek jsou na Bělince na hostování z FC Synot, Zlínský přestoupil z Olomouce (dříve hostoval v Kyjově), Koníček je na hostování z Hradčovic, Charvát z Brumova a Alois Kachlík rovněž z Brumova. I v dresu nováčka druhé ligy se představilo několik nováčků. Do druhé půle nastoupil v brance hostů Pavel Barcuch, dále Hýbner, Švestka a Chmelíček z Olomouce, Kaloč a Hrotek z Baníku Ostrava a Macík z Brna.
-bar,sla






Když je práce zároveň koníčkem
Nadšenec Václav Kotačka vychovává ve Starém Městě mladé hasičské adepty
Poprvé jsem se s Václavem Kotačkou, vedoucím družstva mladých hasičů ze Starého Města setkal na stadiónu Spartaku Hluk, kde se v minulých dnech konalo oblastní kolo sportovně branné hry Plamen.
Svým deseti svěřencům, kteří reprezentovali náš okres v tomto klání, dával už od rána poslední pokyny k jednotlivým soutěžním disciplínám, kontroloval výzbroj a výstroj a kluky také tak trochu hecoval, aby zabrali a v celkovém hodnocení se letos dostali "aspoň" na stupně vítězů.
A když ta pomyslná bitva s ohněm začala štafetou CTIF, netrpělivě sledoval, jak to jeho svěřenci dělají, zda správně či ne, a držel jim palce.Když družstvo dokončilo štafetu a obsadilo celkové druhé místo, konstatoval: "To jsem si oddechl, ale čeká nás ještě požární útok a hned nato branný závod, ten kluci perfektně ovládají."
Mladí hasiči ze Starého Města pak prokázali opravdu velice dobrou připravenost a potvrdili známou pravdu, že tam, kde je chuť, vůle a snaha, dostaví se i úspěchy. Třetí místo v konečné klasifikaci soutěže mezi čtrnácti nejlepšími celky jižní Moravy to jenom potvrdilo. Nebyl to však úspěch pouze hloučku kluků, ale také dvojice jejich vedoucích a trenérů, Václava Kotačky a Pavla Trňáka. A právě tihle dva obětavci mají největší zásluhu na tom, že toto chlapecké družstvo už čtyřikrát po sobě zvítězilo v okresním kole hry Plamen a nyní se dostalo až na samou špici nejlepších kolektivů jižní Moravy.
"V současné době máme ve Starém Městě třiadvacet mladých hasičů. Naším cílem je pracovat s nimi tak, aby se výkonnostně udrželi přinejmenší na špičce v okrese. Mít však dobré soutěžní družstvo znamená sehnat alespoň pětadvacet tisíc korun na jeho roční přípravu, což je částka v dnešní době nezanedbatelná. A ty peníze si musí sbor dobrovolných hasičů někde vydělat," řekl v rozhovoru pro Velkomoravský kurýr Václav Kotačka, civilním zaměstnáním člen Hasičského záchranného sboru Colorlaku Staré Město.
Zdeněk Skalička






Druhá liga ve St. Městě jde do třetího roku
Opět začínáme, a to třetím rokem ve druhé lize a celkem šestým rokem jako FC Synot : jak ten čas letí. Za šest let působení fotbalového klubu s názvem FC Synot se mnohé zlepšilo. Byl to nejenom postup do druhé ligy, ale i podstatné zlepšení práce s mládeží, rozšíření sportovního areálu, výstavba hotelu, až po poslední krok, otevření klubu FC Synot ve Starém Městě, který se pomalu, ale jistě stává vyhledávaným místem nejenom pro fanoušky. U těchto aktivit nechceme samozřejmě natrvalo zůstat, a proto připravujeme na tomto poli další kroky, ale o tom až dále.
Prvním rokem působení ve druhé lize jsme získali čtvrté místo, druhým rokem působení místo třetí. A je před námi rok třetí, na jehož začátku je otazník. Snažit se o postup do soutěže nejvyšší, anebo se spokojit s účastí ve druhé lize?
Ze sdělovacích prostředků asi již víte, že o postup do první ligy se pokusit chceme. Pokus je jedna stránka a realita je stránkou druhou. Na jedné straně je zabezpečení nastávající sezóny, a to jak finanční, tak materiálové, a na straně druhé jsou hráči, realizační tým a samozřejmě výsledky v soutěži.
Těch, kteří budou chtít postoupit, bude určitě víc. Proto jsme v rámci rozumných možností posílili mužstvo a všechno na začátku nové sezóny zabezpečili tak, aby se hráči mohli v klidu věnovat jenom fotbalu a nebyli rozptylováni žádnými jinými problémy. Na základě těchto skutečností si myslíme, že postup do první ligy by se mohl podařit. Pokud se to nepodaří v této sezóně, tak hůl lámat nebudeme a pokoušet se budeme dál.
S eventuelním postupem by se objevila spousta problémů, které by byly přímo úměrné tomuto záměru. Proto jsme na začátku nové myšlenky, a to na vytvoření jednoho silného r e g i o n á l n í h o klubu, na jehož realizaci by se podílely fotbalové kluby Staré Město a Uherské Hradiště a svým způsobem i obě města.
Pokud by se tato myšlenka realizovala, vznikl by zde jeden silný regionální klub na profesionální bázi, který by hrál důležitou roli jak v oblasti "velkého" fotbalu, tak v oblasti fotbalu mládežnického. Není třeba si zastírat, že oba kluby dnes disponují silnou mládežnickou základnou. Proč by se v budoucnosti v tomto regionu nemohla například hrát i první dorostenecká liga. K dispozici by bylo více hráčů, sportovišť, trenérů a v neposlední řadě i více sponzorů, kteří by byli ochotní do tohoto projektu vložit nemalé peníze. Držte nám proto palce, ať se nám tento projekt podaří realizovat.
Jak víte, vzájemný vztah mezi staroměstským fotbalovým klubem a radnicí ve Starém Městě se plně stabilizoval, proto se také letošní druholigová sezóna bude hrát v "domácím" prostředí stadionu Širůch. Stadion je v perfektním stavu a mimo dobrou kopanou jsme pro vás diváky připravili i plný servis, který je s kopanou spojen. Chci společně s celým realizačním týmem věřit tomu, že nás v naší snaze o postup na mety nejvyšší podpoříte a cestu na Širůch si vždy najdete. Bez Vás bychom to nedokázali.
Ivo Valenta prezident FC Synot a.s.






Drslavice do okresu
Svého historického úspěchu dosáhli fotbalisté TJ Drslavice, když v minulé sezóně vyhráli III. třídu sk. B a poprvé v historii postoupili do okresního přeboru. Do později tak úspěšné sezóny přitom s vidinou postupu v žádném případě nevstupovali, což nám potvrdil předseda klubu Zdeněk Bulejka:
"Před začátkem soutěže jsme si vytýčili jasný cíl : skončit do pátého místa a nespadnout tak z důvodu reorganizace III. třídy o soutěž níž." Po podzimu se ale drslavičtí zcela nečekaně ocitli až na samé špici tabulky se slibným náskokem před nejbližšími pronásledovali. Z ničeho nic se před nimi objevila obrovská šance, jak pro malou vesničku se 470 obyvateli vybojovat účast v okresním přeboru. "Podzimní část před námi otevřela zcela nové obzory a ve vedení klubu jsme přehodnotili naše původní cíle.
Mužstvo jsme ještě posílili a doufali, že se nám postupové snažení podaří dotáhnout do konce," dodává Bulejka. I přes horší jaro měly Drslavice kolo před koncem jednobodový náskok před zle dotírajícími Havřicemi.
Vítězstvím 3:1 nad Hradčovicemi však rozptýlily všechny dohady o tom, kdo se bude nakonec radovat z postupu, a ve vesnici mohly vypuknout oslavy. "Bylo to skutečně nezapomenutelné, ale nyní se již všichni soustředíme na příští sezónu, kdy naším jediným cílem bude záchrana," vrací všechny zpátky na pevnou zem Bulejka. Trenér Ivoš Štěpánek, kterého doplnil asistent Petr Žáček, může pro novou sezónu počítat se stejným kádrem doplněným o tři až čtyři hráče, jejichž jména však vzhledem ke stále probíhajícím jednáním vedení klubu tají. "Většinou se bude pravděpodobně jednat o posily, které přijdou do Drslavic na roční hostování. Po příští sezóně nám totiž v dorostu skončí osm nadějných fotbalistů a my bychom jim chtěli dát šanci prosadit se v A-týmu." upřesňuje Bulejka.
Přípravu drslavičtí zahájili domácím turnajem O pohár starosty Drslavic, na kterém kromě prvního mužstva startovalo ještě místní "béčko", dorost a staří páni. Momentálně trénují dvakrát týdně a tréninků se v průměru účastní asi patnáct hráčů. První utkání v okresním přeboru pak fotbalisté Drslavic sehrají v domácím prostředí 8. srpna, kdy hostí Šumice.
Historický úspěch drslavické kopané v loňské sezóně ještě navíc podtrhli místní dorostenci, kteří po několika neúspěšných pokusech postoupili do I. třídy.
-ms-






Letní hokejová škola v Uherském Hradišti
Hokejová sezóna v Uh. Hradišti začíná nezvykle brzy. Jedním z hlavních důvodů je premiérový ročník letní hokejové školy Vosa sport 1999. O tom, proč a jak vznikla myšlenka tuto zajímavou akci pořádat, jsme si povídali s jejím duchovním otcem Josefem Sršněm.

Kde se zrodil nápad uspořádat letní hokejovou školu?
Po vzoru zámoří, kde hlavně v Kanadě jsou takové letní kempy mladých hráčů běžnou záležitostí, jsme nejprve začali něco podobného dělat formou soustředění a postupem času vznikla hokejová škola v této podobě.

Proč právě Uherské Hradiště jako místo konání?
Letos se měla škola původně konat v Šumperku, kde momentálně působím v roli trenéra, ale jelikož tam z důvodu rekonstrukce a modernizace stadionu byly potíže s včasným připravením ledové plochy, kontaktovali jsme vedení uherskohradišťského hokeje. Vzhledem k tomu, že jsem zde působil na začátku minulé sezóny, kdy jsme se o možnosti uspořádání hokejové školy už bavili, mi vedení v čele s ing. Pjevičem vyšlo vstříc. Došlo vlastně tedy k tomu, co již bylo před rokem předjednáno.

Kolik hráčů se letos školy účastní?
Letos to je asi sto čtyřicet dětí ze tří evropských zemí : kromě Čechů jsou zde také mladí hokejisté ze Slovenska a Itálie.

Jaký je denní režim a jak dlouho hokojevá škola potrvá?
Škola bude trvat jeden týden a hráči, kteří jsou rozděleni do tří skupin, mají na každý den stanovený pevný program. První skupina má budíček v 6:30 h, druhá a třetí pak o hodinu později. Poté se prakticky celý den až do večerních hodin nezastaví. Přes den je čeká postupně trénink na suchu, dvakrát denně tréninková jednotka na ledě, a když počasí dovolí, tak také třeba plavání. Celý den mají prostě vyplněný sportem.

Kdo ze známých osobností hokejového života se vaší školy zúčastní?
Byl tady např. Jirka Vykoukal, uvažujeme o pozvání Ladislava Kohna, příští týden by měl přijet Radek Bělohlav. Ze starších hráčů jsou zde kromě mě ještě Laďa Nadrchal a Ruda Potch. Měl přijet i Slávek Lener, ale ze zdravotních (problémy se zády) a časových důvodů to letos z jeho strany bohužel nevyjde. Jsme ale domluveni, že přijede příští rok. Mými stálými asistenty jsou pak Jirka Dopita a můj syn Tomáš. Že je tady Váš syn, to asi nikoho nepřekvapí.

Jak se vám ale podařilo přesvědčit Jirku Dopitu, aby se zúčastnil coby trenér?
My jsme s Jirkou domluveni již delší dobu. V následujících čtyřech letech povedu tuto školu ještě já, poté by Jirka s Tomášem měli převzít vedení celé akce do svých rukou.

Bude tato hokejová škola jen takovou vlaštovkou, nebo uvažujete o založení tradice?
Jak už jsem naznačil, chceme z této akce vybudovat tradici s tím, že by pevnou základnou pro pořádání zůstalo Uherské Hradiště.

-ms






Druhý ročník Eurotel Cupu v superkrosu
Původně v sobotu se měl na nově vybudovaném okruhu v Kunovicích uskutečnit superkrosový závod olemovaný velkou doprovodnou show. Ten, kdo přišel, byl ale zklamán, protože pro nepřízeň počasí byl závod odložen na neděli. V tento den již naštěstí nic nebránilo tomu, aby se klání mohlo uskutečnit, a přítomní diváci si přišli na své. Již od 9.00 hod. byly na na trati v areálu Abrhámovy cihelny naprogramu tréninky ve třídách do 125 ccm, 500 ccm a ve třídě VIP. Show pro diváky byl následný seskok parašutistů, který je řádně naladil na finálové rozjížďky. Ve třídě do 125 ccm byl v obou nejrychlejší jezdec Mogulu Morava Hodonín O. Dohnálek pronásledovaný F. Vaďurou z Eurotel Honda Teamu. Podobný souboj se odehrál i ve třídě do 500 ccm, kde Jiří Pach dvakrát porazil Standu Bachmana.
Divácky velmi atraktivní "Super jump", tedy soutěž o nejlepší skok, vyhrál zkušený jezdec Petr Kuchař před Málkem a Vaďurou.

Výsledky do 125 ccm:
1. DOHNÁLEK (MOGUL MORAVA HODONÍN)
2. VAĎURA (EUROTEL HONDA)
3. KRUPA (HOBBY SERVIS KRUPA)

do 500 ccm:
1. PACH (ADOS TEAM)
2. BACHMAN (YAMAHA TEAM DUBŇANY)
3. HEINRYCH (L.A.S.T. M.C. F.)

-ms






SPORTOVNÍ MAGAZÍN
GUREŇ PODEPSAL SMLOUVU MONTREALU
Český obránce Miloslav Gureň podepsal novou smlouvu na dva roky s týmem NHL Montreal Canadiens. Třiadvacetiletý bek si v případě, že bude stabilně hrát, vydělá celkem 850 000 dolarů.
"Jsem rád, že už to mám za sebou," oddechl si rodák z Uherského Brodu, jehož draftovali v roce 1995 jako celkově šedesátého. V uplynulé sezóně odehrál český obránce v NHL pouze dvanáct zápasů s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Zbytek sezóny strávil v nižší soutěži AHL ve Frederictonu.

DOSOUDILOVÁ S CELBOVOU NA MISTROVSTVÍ SVĚTA SEDMNÁCTÉ
Po zisku třetího titulu mistryň České republiky v plážovém volejbale si volejbalistka ze Starého Města Soňa Dosoudilová spolu s Evou Celbovou připsala další úspěch. Na mistrovství světa v plážovém volejbale, které se konalo v Marseille, obsadily sedmnácté místo, když se v soutěži udržely nejdéle z českých zástupkyň. Definitivní stop jim vystavil ve druhém kole oprav světový pár číslo jedna Brazilky Beharová a Sheldová 4:15. Celbová s Dosoudilovou si do žebříčku, který bude za rok v srpnu rozhodovat o účasti na olympijských hrách v Sydney, připsaly 120 bodů a z Marseille si odvezly finanční prémii 4 500 dolarů.

PLOŠINÁŘ ROBERT KRÁL POSTOUPIL DO FINÁLE
Plošinář Robert Král z Březolup, vítěz první semifinálové skupiny A mistrovství republiky jednotlivců na ploché dráze, dojel ve druhém semifinále na pátém místě. Do finále, které se uskuteční 18. září v Divišově, se ale kvalifikoval ze druhého místa. O mistrovský titul bude s Králem bojovat také Vladimír Višváder. Druhý jezdec z Březolup se kvalifikoval z celkově šesté pozice.

HLUCKÉ STOLNÍ TENISTKY V EXTRALIZE
Stolní tenistky Spartaku Hluk, druhý celek minulého ročníku první ligy, budou hrát extraligu. Do nejvyšší soutěže se dostaly administrativní kličkou, když v soutěži nahradily Hodonín. Hluk získal místo v elitní soutěži za necelých deset tisíc korun. Hlucké stolní tenistky by měly nastupovat ve složení Smištíková, Jančová a Galušková.
Trio by měla doplnit i odchovankyně hluckého stolního tenisu Jarmila Pospíšková, která momentálně působí v Nové huti Ostrava. Místo trenérky zaujme bývalá vynikající hráčka Andrea Botková. Cílem Spartaku v novém ročníku bude záchrana v soutěži.

MISTŘICE JSOU V HASIČSKÉ EXTRALIZE VIDĚT
Do finiše se blíží hasičská extraliga České republiky v požárním útoku. Do jejího skončení zbývají pouhopouhá dvě kola, která jsou na programu koncem srpna. Velmi dobře si prozatím vedou muži i ženy Mistřic. Ženy figurují na lichotivé čtvrté příčce a muži zaujímají dokonce stříbrný stupínek.

BIČÁNEK SE UPSAL CHICAGU
Obránce Radim Bičánek podepsal smlouvu na dva roky s týmem zámořské NHL Chicago Black Hawks. Čtyřiadvacetiletý hráč přestoupil do Chicaga v polovině března z Otawy, ale odehrál jen sedm zápasů. Pokud bude v nadcházející sezóně stabilně nastupovat v prvním mužstvu, vydělá si 400 000 dolarů. V sezóně 2000/2001 by si pak o 50 000 dolarů polepšil. Radim Bičánek dosud většinu sezón za mořem strávil na farmách, ale nyní je přesvědčen, že by mohl stabilně nastupovat v NHL. "V novém prostředí jsem získal novou motivaci a věřím, že se v dresu Chicaga konečně výrazněji prosadím," řekl talentovaný obránce.

VOLEJBALOVÁ MISE VE FRANCII
V minulých dnech se vrátila družina volejbalistů Uherského Hradiště, Napajedel a Starého Města z Francie, kde byla na družební návštěvě. Účastníci zájezdu si prohlédli město Montpellier a po prohlídce byli dokonce přijati starostou tohoto francouzského města. Pobyt si zpestřili i dvěma turnaji v plážovém volejbale. Francouzi na jih Moravy na oplátku zavítají druhý týden v srpnu.






Pražská Slavia na Širůchu vyučovala
Třetí tým loňského ročníku Gambrinus ligy uštědřil staroměstským fotbalistům cennou lekci
FC Synot, a.s.- SK Slavia Praha 0:5 (0:3)
Branky: 26. a 29. I. Ulich, 62. a 84. T. Kučera, 34. P. Horváth.
Sestava FC Synot, a.s.:
Ondrůšek (46. Macko) - Soldán (46. Videman) - kpt. Vojtěšek (68. Veselý), Veselý (46. Trousil) Bosák (46. Dote), Bužek (46. Němčický), Kopačka, Zapletal (46. Lysáček), Vajda (46. Míl) Kowalík (46. Blaha), Malár (46. Dovi). Trenér: F. Komňacký.
Slavia přijela do Starého Města v plné síle, už i s čerstvými milionovými posilami Lukášem a Tomášem Doškovými v základní sestavě. To, že utkání na Slovácku nebere na lehkou váhu, začala naplňovat od samého začátku a hned ve druhé minutě se mohla ujmout vedení. V 15. min. se poprvé předvedly posily z Plzně - Lukáš zatáhl míč po pravé straně, po zemi našel ve vápně svého bratra, ten ale obrannou hráz domácích prostřelit nedokázal. Ve 25. minutě se ale Slavia už mohla radovat z vedení, když Ulich šikovně přeloboval Ondrůška - 0:1. Hned o tři minuty později si malý slávistický záložník gólovou koncovku zopakoval, tentokrát však krásnou střelou z hranice pokutového území do levé šibenice - 0:2. Ve 34. byl před šestnáctkou domácích faulován
Zelenka, k míči se postavil
Horváth a míč se v levém horním růžku třepotal podruhé - 0:3. Poté se konečně probudili i domácí hráči. Nejprve ze stejného místa jako chvíli před ním Horváth těsně přestřelil Soldán, po něm se ve dvou slibných šancích objevil Kowalík, toho však vychytal v pohodě hrající Černý.
Začátek druhého poločasu byl poznamenán průtrží mračen, která zcela změnila vlastnosti výborně připraveného trávníku a hráči si s kluzkým terénem dlouho nevěděli rady. Asi podobná průtrž jako nad stadionem se odehrála i v kabině domácích a na hřiště v nových dresech od firmy Kelme vyběhlo hned devět nových hráčů. Po počátečních problémech pramenících z nesehranosti se hráči FC Synot postupně dostávali do tlaku a vytvořili si velkou územní převahu.
Problémy hostující obraně dělala především potencionální ofenzivní posila z Jablonce Jan Míl, ani on však nedokázal překonat výborného Černého. Slavia se ovšem s nastalou situací dokázala skvěle vypořádat a zkušeně eliminovala útočné pokusy domácích. Sama se pak spoléhala na nebezpečné protiútoky, a když jeden z nich v 62. minutě angličanem zužitkoval
Kučera, svítilo na světelném ukazateli skóre 0:4. Domácí přesto nesložili zbraně a snažili se výsledek alespoň zkorigovat, a když ani největší šanci (po obhození brankáře hostí z velkého úhlu netrefil odkrytou svatyni Slavie) nevyužil šikovný Míl, dostali se po chybě domácí obrany ke slovu opět hosté - Pavel Horváth přistrčil míč Kučerovi, který podtrhl konečný účet zápasu.
(MS, sla)
Souboje Karla Rady a Tomáše Vajdy patřily k ozdobám středečního duelu mezi pražskou Slavií a FC Synot. Foto: Evžen Slavík






Přípravné zápasy
SFK Target Břestek - TJ Dolní Němčí 2:1 (0:1).
Sonntag, Čagánek - A. Hanák.
Slovácká Slavia - Kostelec 3:1 (1:0).
Branky Slovácké Polášek, Machala 2.
Sestava domácího týmu:
Frolek (46. Matras) Lysoněk, Beníček, Machala, Vařecha, Polášek, Nekarda, Mikulášek, Racek, Lukůvka, Janoušek, Kuzma a Strakoš.
Slovácká Slavia - Spartak Myjava 0:0.
Další přípravný zápas sehraje Slovácká Slavia v sobotu 31. 7. na hřišti v Babicích proti Kyjovu od 10. 30 hodin.
Napajedla - FC Kunovice 0:2 (0:1).
Koníček a Suchý.
Sestava Kunovic: Polášek (46. Skovajsík) - Uhlíř, Strakáč, Palčík, Kopčil, Malůš (60. Žák), Kaštánek, Šimeček (46. Bičánek), Řezník, Charvát (46. Suchý), Koníček (46. Otto).
Zlechov - SK Boršice 3:1 (1:0).
Mužstvo Boršic naskočilo k utkání z plného tréninku a působilo unaveným dojmem. Jedinou branku vstřelil Vilém Janík. Březolupy - SK Boršice 1:5 (1:1). Po prvním vyrovnaném poločase se ve druhé půli projevila lepší fyzická připravenost Boršic.
Branky Boršic dali Štěrba 2. Šipka, B. Marek J. Mojžíš z penalty.
Kovo M. Písek - SK Boršice 1:3 (1:3).
Branky Boršic Janík, Šipka a Šťastný. V neděli 1. srpna se utkají Boršice doma v I. kole poháru s Břestkem.
(sla)






Předkolo poháru ČMFS
V předkole poháru ČMFS se střetl účastník župního přeboru Hradčovice s divizním Dolním Němčím. Fotbalisté Dolního Němčí začali odvážněji a hned z první vážnější příležitosti se jim podařilo skórovat Zajícem. V kádru účastníka divize nastoupilo i několik dorostenců, kteří rozhodně nezklamali. Vítěz župního poháru mužstvo Hradčovic po obdržené brance přece jen zvýšilo svoji aktivitu, ale z několika standardních situací nic nevytěžili. Před přestávkou mohli vyrovnat Svoboda, Koníček a Čuda, ale skóre se neměnilo. Otřepané nedáš : dostaneš platilo i tentokrát, když tři minuty před koncem prvního poločasu zvýšil na rozdíl dvou branek Bobčík. Hned na začátku druhé půle se podařilo Hradčovicím snížit, ale další šance nedokázali zužitkovat a v nastaveném čase inkasovali potřetí.
Branky: 54. Dýmal - 17. Zajíc, 42, Bobčík, 90. Hanák.
Rozhodčí: Prokop.
ŽK: Koželuh - Zimčík, Švardala.
Diváků: 250.
Sestava Hradčovic: Fornůsek - Fiala, Švrček, Koželuh - Čuda (56. Přecechtěl), Dynka, Svoboda, Soukup (72. Kašpařík) - Koníček, Dynka, Gajdůšek.
Dolní Němčí: R”sller - Zajíc, Fibichr, D. Kubeš - Urbanec (38. D. Kubeš), Švardala, Hanák, Bobčík, Zimčík - Pochylý (72. Bahulík), Polášek.
(sla)






Závěrečné kolo DAVID TOUR 99
Pošmourné počasí v pátek 23. 7. přivítalo na pískových kurtech Slovácké Slavie 6 dvojic žen a juniorek, které bojovaly o mistrovské turnajové body celé série.
Vítězně prošly turnajem Eva a Adéla Bártkovy. Ty ve finále vyhrály nad kadetkami Slovácké Míšou Petříkovou a Petrou Novákovou 12:10, když ještě za stavu 10:10 nebylo o vítězi rozhodnuto. V koncovce utkání se projevila větší zkušenost brodských děvčat. Kadetky Slovácké se však za svůj výkon vůbec nemusí stydět, prokázaly nejen bojovnost, ale i solidní technické a taktické umění. Na třetím místě skončily tentokrát ženy Slovácké: Hanka Bednářová a Martina Taftová, čtvrté pak sestry Lucka a Pavla Vycudilíkovy.
Vyhodnocení celé série bylo poněkud komplikované. Celkem šest hráček celého pelotonu získalo 48 bodů ze tří turnajů. Podle propozic platila zásada, že o pořadí rozhoduje nejvíce získaných bodů ze čtvrtého turnaje.

Výsledné pořadí celého DAVID TOUR 99 je:
1. - 2. Hanka Bednářová (Slovácká) 48 + 12 = 60 b,
2. - 1. Martina Taftová (Slovácká) 48 + 12 = 60 b,
3. - 4. Pavla Vycudilíková (Slovácká) 48 + 10 = 58 b,
4. - 3. Lucka Vycudilíková (Slovácká) 48 + 10 = 58 b,
5. Eva Bártková (Uh. Brod) 48 + 3 = 51 b,
6. Adéla Bártková (Uh. Brod) 48 b,
7. - 8. Petra Nováková (Slovácká) 42 b,
8. - 7. Míša Petříková (Slovácká) 42 b.

Na pěti turnajích série DAVID TOUR startovalo 53 hráček z České republiky, které projevily zájem o účast i v příštím ročníku.
Věcné ceny, které hráčky obdržely věnovala VZP Uh. Hradiště, KORD - J. Cochlar, zlatnictví Janál a PIPRA Napajedla. Z turnajových vkladů byly nejlepší hráčky podle propozic odměněny i finančně.
(VO)






Turnaj v Poštorné skončil úspěchem Boby Brno
Za účasti Boby Brno, FC Synot, VMG Kyjov a domácího Tatranu proběhl v Poštorné sedmý ročník fotbalového turnaje o Pohár nového života a pátý ročník Memoriálu Ladislava Vydry. Zdařilý jednodenní turnaj skončil podle předpokladů, když se celkovým vítězem stal prvoligový celek Boby Brno. V prvním dopoledním utkání prohrál Tatran Poštorná s Boby Brno 0:3 a ve druhém FC Synot přehrál VMG Kyjov 2:1(1:0). Branky Synotu vsítili v 19. minutě Vojtěšek z pokutového kopu a v 68. Kowalík. Za Kyjov vyrovnával ve 41. minutě Novotný. Zápas hraný na dvakrát 35 minut skončil nakonec výhrou favorita, ale třetiligový soupeř byl rovnocenným sparingpartnerem. Obě Branky staroměstských padly po akcích Malára.
V prvním případě byl faulován ve vápně o Vojtěšek penaltu bezpečně proměnil a těsně před závěrem utkání nacentroval míč na hlavu Kowalíka, který zajistil Synotu postup do finále. Stínem zápasu byla zlomenina kotníku útočníka Lubomíra Blahy a s největší pravděpodobností je do konce roku mimo hru. V průběhu utkání opustil hřiště také Lysáček se zraněným kolenem. V souboji o třetí místo remizoval Tatran Poštorná s Kyjovem 0:0. Po penaltovém rozstřelu se nakonec radovali domácí v poměru 4:2.
Finále: FC Boby Brno - FC Synot a. s. 1:1 (0:1), na penalty 4:2.
Branky: 62. Siegl z penalty - 36. Kowalík.
Sestava FC Synot: Ondrůšek (41. Macko) - Soldán - Vojtěšek (60. Veselý), Veselý (41. Trousil) - Bosák (41. Němčický), Bužek (72. Hlahůlek), Kopačka, Zapletal (41. Videman), Vajda (71. Dote) - Malár (55. Míl), Kowalík (63. Dovi). Trenér: F. Komňacký.
V úvodu finálového duelu zlikvidoval Ondrůšek gólovou šanci Sieglovi, ale pak už byli během celého prvního poločasu lepší hráči Synotu. Dvě dobré příležitosti ke skórování nedokázal využít Bosák. Herní převaha byla vyjádřena ve 36. minutě z hlavy Kowalíka, vzápětí mohl zvýšit Malár, ale do černého nemířil. Ve druhém dějství se obraz hry změnil a prvoligisté zásluhou zvýšeného pohybu získali převahu. Po nedorozumění Macka s Vojtěškem přistál míč na ruce kapitána Synotu a Siegl z penalty vyrovnal. V samotném závěru mohl o vítězství Brna rozhodnout Bartes, ale Macko jeho střelu zázračně vyrazil. O celkovém vítězi se nakonec rozhodovalo střelbou ze značky pokutového kopu, kterou lépe zvládli Brňané.
Za Synot proměnili Soldán a Kopačka, nedali Němčický a Trousil. V dresu Synotu se v závěru obou utkání objevil na hřišti po třítýdenní pauze Hlahůlek. Cenu za nejlepšího gólmana turnaje si odnesl Martin Macko.

Konečné pořadí:
1. FC Boby Brno,
2. FC Synot,
3. Tatran Poštorná,
4. VMG Kyjov.

V úterý 27. 7. se v rámci prvního kola Českého poháru utká Synot na Širůchu se Slováckou Slavií Uh. Hradiště. Zápas má výkop v 17. 00 hodin.

FC Synot upozorňuje své příznivce, že prodej permanentek na druholigovou sezónu 1999/2000 probíhá na sekretariátu FC u sl. Pavlíčkové (Velkomoravská 583, St. Město). Permanentka na tribunu stojí 400 Kč,- a na stání pak 250 Kč,-.
(MO)





Velkomoravský kurýr
Regionální týdeník okresu Uherské Hradiště
č. 30     ze dne   27.07.1999
Vaše připomínky a náměty posílejte na E-mail redakce: kuryr@hitech.cz


Program a aktualizace Stanislav Lopata
hudba@hradiste.cz
Čas zpracování: 0 sekund

www.hradiste.cz